Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
14. 9. 2020,
13.02

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

Koper Primorska

Ponedeljek, 14. 9. 2020, 13.02

3 leta, 8 mesecev

IZ PRIMORSKE

Primorci presenetljivo preklicali "pogreb"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar | Koper Primorska (na fotografiji ob februarskem finalu pokala Slovenije) vendarle ni doživela labodjega speva. | Foto Grega Valančič/Sportida

Koper Primorska (na fotografiji ob februarskem finalu pokala Slovenije) vendarle ni doživela labodjega speva.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Potem ko s(m)o zaradi finančnih težav in niza upnikov Kopra Primorsko že odpisali in jo skorajda poslali na smetišče zgodovine, so pri slovenskih državnih in pokalnih prvakih le prekinili medijski molk ter napovedali nadaljnje delovanje. O tem, na kakšen način se bodo lotili finančne zagonetke in kdo bo nosil dres Primorske, pa ne poročajo.

"Po mnogih ugibanjih in zapisih v medijih, ki se vrstijo dlje časa, še bolj pogosto pa v zadnjih dneh, s tem uradnim dopisom koprski košarkarski delavci, delujoči znotraj KK Koper Primorska, sporočamo, da bo klub kljub težkim časom deloval naprej, z vsemi kategorijami in tako tudi s člansko ekipo, ki bo nastopala v vseh tekmovanjih, predvidenih v tej sezoni," so s ponedeljkovim sporočilom za javnost presenetili pri Kopru Primorski ter zagotovili, da vztrajajo tako v državnem prvenstvu in pokalu kot tudi v ligi ABA.

Presenetljivi preobrat v slogu znamenite pesmi Vstala Primorska ostaja zavit v tančico skrivnosti, a iz Kopra prihajajo namigi o tem, da je klubsko vodstvo vendarle našlo novega pokrovitelja, ki naj bi pomagal prebroditi hudo denarno krizo ter tako pri financiranju tekoče sezone kot sanaciji. Negotovost ostaja tudi pri igralskem kadru, saj se je šampionska ekipa razpršila na več koncev.

Andrej Žakelj bo zavihal rokave. | Foto: Grega Valančič/Sportida Andrej Žakelj bo zavihal rokave. Foto: Grega Valančič/Sportida

"V zadnjih mesecih smo zares napeli vse moči, da bi najmočnejšemu obalnemu košarkarskemu klubu zagotovili obstanek. Borili smo se do konca, se udeležili mnogih sestankov s potencialnimi sponzorji, partnerji, podporniki, kljub celo podpisanim pismom o nameri ter številnim obljubam smo bili še pred nekaj dnevi prepričani, da se je koprska košarkarska zgodba končala. V zadnjih dveh dneh smo v razgovorih z novimi zainteresiranimi partnerji našli sodelovanje, ki nam daje možnosti poti za naprej," sporočajo iz Kopra.

Andrej Žakelj trener, kader pa …

"Pomembno je, da gre Koper Primorska naprej. Kako in predvsem s kom, pa bo znano v kratkem," obljublja vodja članske ekipe Goran Jagodnik. Trenersko taktirko bo, kot kaže, še naprej vihtel trener Andrej Žakelj, klubska uprava pa se bo zdaj lotila predvsem iskanja tujcev. Na prednostnem seznamu so tisti, ki so sicer Primorcem zvestobo obljubili že pred kratkim, a bili nato obveščeni o skorajšnjem ugašanju kluba.

Med redkimi staroselci preživele Primorske naj bi bil tudi Luka Vončina | Foto: Vid Ponikvar Med redkimi staroselci preživele Primorske naj bi bil tudi Luka Vončina Foto: Vid Ponikvar Pred dnevi se je sicer Primorska odrekla pravici do nastopa na superpokalni tekmi, na kateri se bosta tako v četrtek udarili Cedevita Olimpija in Krka, obenem pa je predstavnik kluba na petkovem neformalnem spletnem srečanju klubov lige ABA naznanil umik iz regionalnega tekmovanja. Sledil je zasuk, po katerem bomo, kot vse kaže, Koper Primorsko 26. 9. vendarle dočakali na tekmi prvega kroga državnega prvenstva proti Heliosu in nato dva dni pozneje, ko bo v prvem krogu tekmec FMP.  

Kljub črnim oblakom nad Bonifiko so sicer Primorci v zadnjih tednih poskušali s kadrovanjem, a je ostalo le pri nizu neuradnih okrepitev (Jurij Macura, Jan Dornik … ). Jasno je le, da so po vseh, ki so klub zapustili že med sezono, poleti Kopru v slovo pomahali še Aleksandar Lazić, Alen Hodžić, Žiga Dimec, Nejc Barič in Jan Kosi, na izhodnih vratih pa naj bib il tudi obetavni Saša Ciani.

Kronologija Primorske

1995: ustanovljeno je bilo Športno društvo Koš Koper.

1997: v Domžalah je nastal klub Lastovka, sprva na rekreativni, nato tudi na tekmovalni ravni.

2015: Lastovka se je uvrstila v 1. SKL.

2016: združitev Lastovke in Kopra. Novi klub, KK Primorska, je prevzel tekmovalne pravice domžalskega kluba in domovanje koprskega kluba.

2016/17: v prvi sezoni je Sixt Primorska pod vodstvom trenerja Aleksandra Sekuliča osvojil 7. mesto v DP.

2017/18: trenersko taktirko je prevzel Jurica Golemac. Primorska je osvojila slovenski pokal.

2018/19: sanjska sezona Sixt Primorske: klub je osvojil vse domače lovorike in 2. ligo ABA ter si s tem pridobil mesto med jadransko elito.

2019/20: Sixt Primorska je igral v prvem delu hit lige ABA, a se je po finančnih težavah že decembra zgodil igralski eksodus. Koper so zapustili Marjan Čakarun, Lance Harris, Marko Jagodić-Kuridža, Stephen Holt, Žan Mark Šiško in trener Jurica Golemac (pozneje še Ivan Marinković). Kljub težavam je Primorska februarja znova postala pokalni prvak.

1. 7. 2020: klub naznani, da je prejel tekmovalno licenco.

14. 9. 2020: po črnogledih napovedih iz kluba sporočijo: Gremo naprej.

Finale DP: Sixt Primorska vs Petrol Olimpija
Sportal Slovenski prvaki pred dokončnim propadom
Rok Petrovič in Rok Stipčević
Sportal Hrvaški košarkar, ki je ime dobil po slovenskem smučarskem asu
Slobodan Subotić
Sportal Subotić se bo preizkusil v Afriki

 

 

 

Ne spreglejte