Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
9. 4. 2011,
21.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Zlatorog

Sobota, 9. 4. 2011, 21.02

8 let, 1 mesec

Pri Olimpiji se je izgubil ekipni duh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po vnovičnem bolečem porazu v DP – tokrat je bil krvnik Zlatorog – je trener Olimpije Jure Zdovc bentil nad slabo predstavo svojih igralcev. Prav nasprotno pa je o svojih mladcih govoril Aleš Pipan.

Vladimir Panić, košarkar Zlatoroga

"Vsi vemo, kdo je Olimpija in koga je v tej sezoni premagala v evroligi, zato je ta uspeh na njenem terenu še toliko večji. Realno gledano njeni košarkarji niso prikazali dobre predstave, vendar je naša zmaga povsem zaslužena. Vsa čast vsem mladim igralcem, ki so se borili povsem do konca in niso popuščali."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga

"Čestitam fantom, ki so pokazali veliko mero borbenosti in želje. Na koncu smo bili bolj zbrani kot na prejšnjih tekmah, zato je bil tudi rezultat pozitiven. Skok, ki smo dobili v zadnjih minutah, je bil ključen na tekmi. Zmaga nam veliko pomeni, kajti borba za uvrstitev v ligo NLB bo zelo težka. S tem uspehom nismo naredili še prav nič. Zdaj moramo to zmago potrditi v sredo proti Elektri."

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije

"Čestitam Zlatorogu za zasluženo zmago. S porazom proti Slovanu smo dali vsem ekipam v ligi vedeti, da smo ranljivi. To še dviguje naše nasprotnike. Pričakoval sem težko tekmo proti ekipi, ki nima kaj izgubiti. Videli ste sami, kakšne koše so zadevali - iz nemogočih položajev. Na to sem opozoril fante, da bodo proti nam zadevali trojke tudi tisti, ki jih sicer ne. Olimpija je vedno velik motiv za tekmece. Mene bolj skrbi, da se moji igralci tega nočejo zavedati, ali pa morda nimajo te kakovosti. Na podoben način smo izgubili proti Slovanu. Tepemo se le na momente. Nismo ekipa. Vsak išče izgovore, s čimer imamo že vso sezono težavo. Mogoče so fantje na nekaterih evroligaških tekmah zaradi motiva šli preko svojega ega, sedaj ko so na sporedu tekme z lažjimi nasprotniki, pa pridejo na plano problemi. Vidi se, da nismo ekipa. To je tisto, kar me skrbi. Ne vem, ali so z mislimi že na zaključnem turnirju lige NLB. Nedvomno so, vendar moramo na žalost igrati tudi tekme v domačem prvenstvu. S takšnim pristopom in igro nimamo na F4 kaj iskati proti Krki. Težko je menjati karakter ekipe. Fantom nimam več kaj novega povedati, ker jim govorim isto že vso sezono. Konec koncev so to fantje stari trideset let. A če nimajo toliko ponosa … Dejstvo je, da nismo pravi. Nimamo ekipnega duha, za razliko od Krke, pri kateri vsi dihajo eden za drugega. "

Ne spreglejte