Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
24. 3. 2023,
16.34

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

16

Natisni članek

BiH Slovenija Olimpija Milan Mandarić

Petek, 24. 3. 2023, 16.34

1 leto, 1 mesec

Mandarić ponovno zatrdil, da ni med osumljenci preiskave

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

16

Milan Mandarić | "Ne vem, kdo me je kaznoval v življenju, da me je pripeljal v Slovenijo. Žalostno je, da se mi kaj takšnega dogaja prav v Sloveniji. Nikjer na svetu me novinarji niso obtoževali česa takšnega," poudarja Milan Mandarić. | Foto Vid Ponikvar

"Ne vem, kdo me je kaznoval v življenju, da me je pripeljal v Slovenijo. Žalostno je, da se mi kaj takšnega dogaja prav v Sloveniji. Nikjer na svetu me novinarji niso obtoževali česa takšnega," poudarja Milan Mandarić.

Foto: Vid Ponikvar

V medijih se je po torkovih hišnih preiskavah v Sloveniji in BiH, ki sta jih policiji obeh držav izvedli zaradi sumov kaznivih dejanj s področja organiziranega kriminala, zlorabe položaja in pranja denarja, med osumljenci pojavilo tudi ime srbsko-ameriškega poslovneža Milana Mandarića. Nekdanji lastnik nogometnega kluba Olimpija je za Siol.net zatrdil, da ni med osumljenci preiskave, in ponovno zanikal vpletenost v nezakonite posle.

"Prvič v življenju se mi je zgodilo, da se moje ime omenja v povezavi s pranjem denarja. Celo življenje sem pošteno garal in denar vedno zaslužil na pošten način," je poudaril Milan Mandarić.

Dejal je, da je izredno razočaran nad delom nekaterih slovenskih medijev, ki so ga želeli vplesti v preiskavo o nezakonitih poslih in pranju denarja, ne da bi ga pri tem vprašali za odziv. "Nisem v nobeni policijski preiskavi, niti me o njej nihče ni obvestil. Ta preiskava nima nobene povezave z menoj," je pojasnil 84-letni poslovnež.

Podjetja, ki se je znašlo v preiskavi, ne pozna

Dodal je, da je šele po končanih preiskavah izvedel, da so bili preiskovalci tudi na sedežu Nogometnega kluba Olimpija, katerega lastnik je bil nekaj časa. "Olimpija je pred leti plačala račun podjetju, ki se je znašlo v preiskavi. Po mojih informacijah je šlo za povsem zakonit posel, ki je bil povezan s prestopom enega izmed nogometašev k Olimpiji. O tem obstajata tudi pogodba in račun, posel je izvedel tedanji direktor kluba. Sam se s tem nisem ukvarjal. Ne nasprotujem preiskavi poslovanja kluba, ni pa korektno, da se moje ime omenja v povezavi s pranjem denarja. Mediji ne bi smeli na takšen nepošten način škodovati katerikoli osebi, saj ji po nepotrebnem rušijo ugled in povzročajo poslovno škodo," je dejal.

NPU
Novice Neuradno: v preiskavi NPU tudi znana imena. Mandarić vpletenost zanikal #video

Mandarić domneva, da policija preiskuje poslovanje slovenskega podjetja Leka, ki je bilo leta 2018 posrednik oziroma agent pri prodaji portugalskega igralca Joaquima Manuela Wela Lupeta iz NK Celje v NK Olimpijo. Mandarić je zatrdil, da podjetja Leka in njenega lastnika Harisa Heća ne pozna.

Mandarić je še zatrdil, da v svoji dolgoletni poslovni karieri nikoli ni bil udeležen v katerikoli preiskavi. Ob tem spomni, da je vrsto let posloval v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Belgiji, Sloveniji ... "Ne vem, kdo me je kaznoval v življenju, da me je pripeljal v Slovenijo. Žalostno je, da se mi kaj takšnega dogaja prav v Sloveniji. Nikjer na svetu me novinarji niso obtoževali česa takšnega," je še sklenil Mandarić.

Ne spreglejte