Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
9.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Domen Lorbek Gašper Okorn Petrol Olimpija Jordan Morgan

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 9.50

6 let, 7 mesecev

Po zmagi Olimpije nad Mego s 86:77

Pri Olimpiji dosegli, kar so želeli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Domen Lorbek | Foto ABA liga

Foto: ABA liga

Po dveh zaporednih porazih v ligi ABA so se košarkarji Petrola Olimpije po zmagi nad Mego Bemaxom spet vrnili na zmagovite tirnice. Domen Lorbek, ki je dosegel pet trojk, od tega dve odločilni, je izpostavil izpolnjevanje navodil trenerskega štaba. Odlično predstavo je prikazal Američan Jordan Morgan, ki je tekmo končal z dvojnim dvojčkom in z atraktivnimi potezami nekajkrat navdušil ljubitelje košarke.

Začetek tekme ni bil pogodu Petrol Olimpije, ki je že zaostajala s 5:14, a so nato Ljubljančani pokazali značaj ter spet prišli v igro za zmago. V izenačenem boju so imeli mirne živce ob koncu tekme in si po dveh pomembnih trojkah Domna Lorbka, ki jih je sicer zadel pet, zagotovili veliko zmago.

"Za nas je bila ta zmaga zelo pomembna. Mega je odličen nasprotnik in ima odličen skok v napadu. V večjem delu tekme smo dobro zaustavili njihovo igro pick'n'rolla in skok v napadu. Na koncu je moja trojka verjetno odločila zmagovalca tekme, vendar moram izpostaviti, da je celotna ekipa odigrala dobro. Ravno tako, kot smo se dogovorili, zato smo zasluženo zmagali," je bil vesel Lorbek, ki je tekmo končal pri 15 točkah.

Prvo silovito zabijanje Jordana Morgana ...

Najbolj razpoložen za igro pa je bil Američan Jordan Morgan, ki se je zaustavil pri dvojnem dvojčku. 20 točkam je dodal še deset skokov, blestel pa je tudi z atraktivnimi zabijanji.

Danes ob 20. uri oddaja Zicer na Planet 2

Teme, ji bodo v oddaji:

- liga NBA, ki se začne v noči na sredo. Gost bo Uroš Slokar.
- odzivi po zmagi Petrol Olimpije pri Megi
- različni trenerski pristopi (vročekrvnost vs. mirnost)
- pogovor z nekdanjim in novim košarkarskim selektorjem (Igorjem Kokoškovom in Radom Trifunovićem)
- pogovor s Saša Vujačićem

Olimpija se je z zmago dvignila z dna lestvice in je po štirih krogih polovično uspešna. Zmago bo morala potrditi prihodnjih teden, ko v Ljubljano prihaja Mornar, ki je pri eni zmagi.

... drugo silovito zabijanje Jordana Morgana.

"Gostovanje pri Megi je zelo težko za vse ekipe, saj igrajo specifično igro. A smo bili danes boljši. Le na začetku prve četrtine smo odigrali slabe tri minute. Naredili smo vse drugo kot pa to, kar smo se dogovorili. Vedeli smo, da je skok v napadu velika kakovost Mege. Tega nismo dobro branili in s tega vidika ne moremo biti zadovoljni. Trojka Domna Lorbka je na koncu odločila zmagovalca. Na koncu bomo vse pozabili, ker bomo v Ljubljano prinesli točke, zaradi katerih smo se pomaknili proti sredini lestvice, kar je zelo pomembno," je po uspehu dejal trener zmajev Gašper Okorn.

Pravega počitka pa Ljubljančani nimajo, saj igrajo na treh frontah. V petek so v državnem prvenstvu gladko premagali Krko, v nedeljo gostovali pri Mega Bemaxu (liga ABA), v sredo pa jih čaka nov težek obračun na gostovanju pri Banvitu v okviru Fibine Lige prvakov.

Ne spreglejte