Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
12. 7. 2014,
8.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nebojša Joksimović Krka Union Olimpija prestop

Sobota, 12. 7. 2014, 8.57

8 let

Prestop iz Olimpije v Krko je bil urejen ekspresno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski reprezentant Nebojša Joksimović bo v novi sezoni igral za Krko, kjer bo imel podobno vlogo kot pri Unionu Olimpiji. Da ne bo igral Evrope, ne bo zanj nič novega.

V Novem mestu so končali sestavo ekipe za novo sezono. Kot zadnji je sodelovanje podaljšal Američan Chris Booker, pred njim pa je zvestobo aktualnim prvakom obljubil še Nebojša Joksimović, kar je mnoge nekoliko presenetilo, saj so pričakovali, da bo nadaljeval kariero v Ljubljani pri Unionu Olimpiji. "Z direktorjem Matevžem Zupančičem sva se pogovarjala že pred finalom s Krko. Želel je, da se sodelovanje nadaljuje. Na koncu se zaradi položaja kluba nismo dogovorili. Bil je korekten in mi je vse povedal. Cenim to. Ni hotel odlašati in dajati praznih obljub, za to se mu zahvaljujem," je razlog, zakaj ni ostal v zmajevem gnezdu, navedel Joksimović.

Olimpija mu je dolžna še nekaj denarja in verjame, da se bo to uredilo: "Med sezono ni nihče delal težav okoli plač, kot je bilo prej značilno. Zase lahko povem, da sem profesionalno oddelal vse."

Vsako tekmovanje je izziv, četudi ne bo Evrope

Nato je sledil prestop v Krko, ki ima predznak dobrega gospodarja s plačno disciplino. Ekspresno se je dogovoril z Novomeščani: "Prejšnji teden me je predsednik Brane Kastelec klical in mi ponudil sodelovanje. Do petka smo se vse dogovorili in nato podpisali."

S trenerjem Aleksandrom Džikićem sta se pogovorila, kaj ga čaka na Dolenjskem, in zadovoljen je z vlogo, ki mu jo bo namenil: "Z Jasminom Hukićem bova kot izkušena košarkarja pomagala mlajšim in ta vloga mi je v zadnjem času namenjena ter po godu."

Za razliko od lanske sezone bo v novi igral le v državnem prvenstvu in regionalni ligi ABA, saj Krka ne bo nastopala v evropskih pokalih. "Ni novost, da ne bom igral Evrope. Tudi pri Igokei je nisem. EuroCup, v katerem igra Olimpija, je lepo tekmovanje, a mora biti za košarkarja vsako tekmovanje izziv. Tako bom šel v ta projekt."

Verjamem v reprezentanco in v to, da ji bo uspelo

V Novem mestu naj bi priprave na novo sezono začeli 20. avgusta, a to ne pomeni, da bo Joksa do tega datuma le počival, saj je zanj značilno, da v sezono vedno vstopi odlično fizično pripravljen. "Počitka ne bo, ker ne bom igral v reprezentanci. Preveč lenarjenja ni dobro. Moral bom obuti čevlje in narediti kakšen krog okoli mesta že prej kot le avgusta," pravi Joksimović, ki bo seveda spremljal tekme svojih reprezentančnih kolegov na svetovnem prvenstvu v Španiji, s katerimi je lani igral na domačem EuroBasketu: "Res, da v ekipi ni toliko izkušenih košarkarjev, kot sta Boštjan Nachbar in Jaka Lakovič, a menim, da se bo reprezentanca dobro odrezala. Novosti so dobrodošle. Svetovno prvenstvo je velik izziv. Lani so se postavili dobri temelji. Fantje, ki so igrali že na EuroBasketu, so super. Verjamem v reprezentanco in v to, da ji bo uspelo."

Ne spreglejte