Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
19.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

3

Natisni članek

Evroliga Klemen Prepelič Valencia

Torek, 14. 3. 2023, 19.50

1 leto, 2 meseca

Kaj se dogaja v Valencii

Prepelič sporoča, da ni suspendiran. Opravičilo novinarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

3

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Klemen Prepelič | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Klemen Prepelič je v sporočilu za javnost zapisal, da ga klub ni suspendiral, da ni bilo nobenega prepira s soigralcem in da je bila zgolj odločitev trenerja Alexa Mumbruja, da na zadnji tekmi ni igral. Novinar, ki je sprožil govorice, se je že opravičil.

Klemen Prepelič
Sportal Prepelič v težavah

Klemen Prepelič | Foto: AP / Guliverimage Klemen Prepelič Foto: AP / Guliverimage "Jasno želim poudariti, da me klub ni suspendiral. Kaj šele, da bi se zapletel v kakršenkoli incident s katerimkoli soigralcem ali drugim članom kluba. V treh sezonah, odkar sem član ekipe BC Valencia Basket, v klubu, katerega barve branim z veseljem in ponosen, nisem imel nikakršnih težav, kaj šele incidentov s preostalimi člani ekipe, ki jih zelo spoštujem. Prav tako popolnoma spoštujem odločitev trenerja, da me ne uvrsti v ekipo za zadnjo tekmo. To je njegova legitimna odločitev, jaz pa bom še naprej profesionalno izpolnjeval vse svoje dolžnosti." Dodaja, da ga je trener že pred tekmo obvestil, da tokrat pač ne bo igral.

Poimensko je Prepelič navedel lokalnega novinarja Juana Carlosa Villeno, ta je prvi sprožil govorice o napetosti med njim in trenerjem. "Zapis novinarja Villene se tako, žal, izkaže kot popolnoma neresničen in meče slabo luč name kot igralca ter v končni fazi očrni klub, ki mu želim zgolj in samo najboljše. Presenečen sem, da lahko takšni nepreverjeni zapisi sploh najdejo mesto v resnih medijih." Slovenski reprezentant je sporočilo objavil tako v slovenščini kot v angleščini in španščini.

Opravičilo novinarja Villene

"Moja napaka. Klemen Prepelič si zasluži opravičilo," se je medtem Villena prek družabnih omrežij že opravičil in zapisal, da njegovo informacije o napetostih na treningih niso bile točne. "Iskreno opravičilo igralcu in našim bralcem."

Liga ABA: Cedevita Olimpija - Igokea Jurica Golemac
Sportal Golemac ni več trener Cedevite Olimpije
Ne spreglejte