Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 10. 2019,
8.58

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,69

Natisni članek

Klemen Prepelič Alen Omić

Nedelja, 20. 10. 2019, 8.58

4 leta, 6 mesecev

Prepelič se po norem košu ni zaustavil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,69
Klemen Prepelič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Sredi tedna je v košarkarskem svetu zaokrožil posnetek zmagovitega koša Klemna Prepeliča, ki je zadel neverjetno trojko za zmago Joventuta. Prav slovenski košarkar pa je bil spet v središču pozornosti v španskem prvenstvu. V Italiji je bil razpoložen Aleksej Nikolić.

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič sicer sredi tedna proti Darušafaki v Eurocupu ni bil najbolj strelsko razpoložen, a je z neverjetnim košem poskrbel, da se je pisalo o njegovem podvigu in zmagi Joventuta.

Pri rezultatu 82:82 je prejel žogo v svoje roke in s svoje strani – pri črti za tri točke – vrgel žogo na drugo stran igrišča. Prehitel je zvok sirene, žoga pa je na veliko veselje šla skozi obroč in slavje košarkarjev španskega moštva se je začelo.

Luka Dončić Anthony Randolph
Sportal Spet je na slovenskem radarju, a so mnenja različna

"Izjemen občutek. Ko sem vrgel, sem videl, da je let v pravi liniji. Vseeno nisem pričakoval koša. A včasih potrebuješ tudi nekaj sreče, da premagaš tako odlično ekipo, kot je Darušafaka," je po izjemnem košu in zmagi dejal Slovenec.

Zmagovita trojka Klemna Prepeliča proti Darušafaki

Le nekaj dni zatem je zablestel še v španskem prvenstvu. Joventut je na njegovih krilih prišel do skalpa prav tako na Iberskem polotoku. Pred domačimi navijači je padel Estudiantes, kar je nasploh prva zmaga katalonskega moštva.

In Prepelič je bil s 24 točkami spet najbolj vroč košarkar na parketu. Trojke je metal 4/6, za dve točki 3/5, pri prostih metih pa je bil stoodstoten (6/6). Nad njim je bilo storjenih sedem prekrškov, v statistiko pa je vpisal še štiri skoke in asistenco.

Njegov moštveni kolega Alen Omić, ki je kot eden od možnih kandidatov, da spet zaigra za slovensko reprezentanco, je enajstim točkam dodal šest skokov in dve asistenci.

Prepelič je s 23,8 točke na tekmo drugi najboljši strelec španskega prvenstva. Eno točko več od njega v povprečju dosega zvezdnik Barcelone Nikola Mirotić. Med najboljšimi je tudi v statističnem indeksu. Njegovo povprečje znaša 21,8, kar je tretji dosežek. Na vrhu je Mirotić s 30,8.

V Italiji je bil s 23 točkami razigran Aleksej Nikolić. | Foto: Vid Ponikvar V Italiji je bil s 23 točkami razigran Aleksej Nikolić. Foto: Vid Ponikvar

Odlično predstavo je v Italiji prikazal tudi Aleksej Nikolić, ki je bil s 23 točkami najboljši strelec Trevisa ob zmagi (90:79) nad Venezio Gašperja Vidmarja. Ob tem je dodal še tri asistence, njegov reprezentančni kolega pa je za poraženo moštvo dosegel tri točke in v sstatistiko vpisal še tri skoke.

Klemen Prepelić
Sportal Novo rojstvo Klemna Prepeliča
Brescia - Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija niza poraze, poglejte pa, kaj je naredil Klemen Prepelič! #video
Ne spreglejte