Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
12.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Real Madrid Florentino Perez Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 12.55

7 let, 2 meseca

Predsednik Reala največ pozornosti namenil Luki Dončiću #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Kraljevi klub Real Madrid je četrtič zapored in skupno že 27-krat osvojil španski pokal. Izvrstne predstave je na zaključnem turnirju kazal nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić, kar je poudaril tudi soigralec Sergio Llull. S svojo potezo po koncu tekme je pokazal, kako ceni vsakega nasprotnika. Nad njegovimi predstavami je bil prav tako navdušen predsednik kluba Florentino Perez.

17-letni Luka Dončić je na zaključnem turnirju španskega pokala spet pokazal, iz kakšnega testa je.

Najprej je v četrtfinalu proti klubu iz Andore dosegel 12 točk in zbral 10 skokov ter 7 podaj. Strelsko je bil najbolj navdahnjen v polfinalu proti Baskonii, ki ji je natresel kar 23 točk in bil prvi mož Reala pri pohodu v finale.

Dončić kot veliki športnik odšel do poražencev

Tudi v boju za laskavo lovoriko je pustil svoj pečat. K zmagi proti Valencii s 97:95 je prispeval devet točk, v statistiko pa vpisal še šest podaj in štiri skoke.

Najkoristnejši igralec turnirja je na koncu postal soigralec Sergio Llull. Španski košarkarski zvezdnik je bil že drugič po letu 2012 izbran za MVP zaključnega turnirja. V velikem finalu je dosegel 22 točk in popeljal Real do četrte zaporedne in skupno že 27. lovorike v španskem pokalu.

"MVP bi lahko postal tudi Luka"

"Čestitke celotni ekipi. Opravili smo neverjetno delo. V pokalu smo trpeli, saj smo na vseh treh tekmah stali na tankem ledu. Zmagali smo, to je bil naš cilj, zato smo zelo veseli," je sprva dejal Llull o nagradi MVP pa dodal: "Vesel sem, ker sem prispeval nekaj pozitivnega, da smo osvojili pokal. Ampak bi lahko to lovoriko dobili tudi Luka (Dončić, op. a.), Randolph, Ayon. Pomembno je bilo, da smo se zavedali, kakšne so naše vloge in da smo veslali v isto smer."

Veselje košarkarjev Reala se je nato preselilo v garderobo, kjer jih je obiskal predsednik klub Florentino Perez. Kot zadnjemu je čestital našemu Luki in mu namenil največ pozornosti, kar je nov dokaz, kako ga v klubu cenijo. Kaj kmalu pa bo moral Perez nekoliko širše odpreti denarnico, saj bo Luka 28. februarja postal polnoleten in bo podpisal prvo profesionalno pogodbo. Govori pa se o večmilijonski pogodbi.

Ne spreglejte