Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2017,
20.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Tomaž Berločnik Union Olimpija

Sreda, 17. 5. 2017, 20.50

6 let, 6 mesecev

Pred košarkarsko Olimpijo lepši časi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Nikola Janković | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Košarkarji Uniona Olimpije se v teh dneh potegujejo za naslov državnih prvakov, svojo bitko pa bijejo tudi v upravi. Klub naj bi konec maja dobil novega predsednika kluba, v klubsko blagajno pa naj bi kapnilo več denarja.

Pri Olimpiji se že dolga leta otepajo finančnega dolga, ki je bil sprva 5,5 milijona, nedavno pa je bil ocenjen na približno 1,8 milijona evrov. Klub je poskušal s poenostavljeno prisilno poravnavo, ki ji je sodišče prižgalo rdečo luč, potem ko jim ni uspelo prepričati upnikov, da bi privolili v občutno zmanjšanje dolga.

Zdaj se obetajo lepši časi, pravi župan Ljubljane Zoran Janković, ki je za nacionalno televizijo potrdil, da je nekaj na tem, da bo generalni sponzor postal Petrol in bo vložil nekoliko več denarja v košarkarski ustroj.

Na mestu predsednika Berločnik iz Petrola?

Tomaž Berločnik naj bi prevzel predsedniško funkcijo, Petrol pa naj bi postal generalni pokrovitelj kluba. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Berločnik naj bi prevzel predsedniško funkcijo, Petrol pa naj bi postal generalni pokrovitelj kluba. Foto: Vid Ponikvar Če bo resnično tako, naj bi konec maja na skupščini predsednik kluba postal Tomaž Berločnik, ki je predsednik uprave Petrola. Ta naj bi, kot poročajo na nacionalni televizji, prevetril vodstvo kluba, ki pa je že zdaj osiromašeno.

Pričakovati je mogoče, da bodo tudi preostali pokrovitelji, ki stojijo Olimpiji ob strani, dodali nekaj dodatnih sredstev, s čimer bo ljubljanski klub prišel na zeleno vejo in zadihal s polnimi pljuči.

"Klub sponzorjev je zelo dobro uglašen. Predsedniki uprav se dobro razumejo, tako da je pred Olimpijo svetla prihodnost," je Janković optimističen.

Optimističen pa je tudi glavni trener kluba Gašper Okorn, ki upa, da bo Olimpija po letu 2009 spet postala slovenski državni prvak. Na prvi tekmi finala v Rogaški Slatini se je skupaj z igralci veselil tesne zmage po podaljšku (89:87), do lovorike pa mora ljubljanski klub še dvakrat preskočiti Rogaško.

Ne spreglejte