Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matej Rojc koleno poškodba reprezentanca Krka

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 22.10

8 let

Poškodbe delajo selekcijo namesto Zdovca: zdaj izgubil še enega

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kot prvi je moral pripravljalni tabor članske košarkarske reprezentance zaradi poškodbe zapestja zapustiti Luka Lapornik, zdaj pa ni zdržalo koleno Mateja Rojca.

Oba košarkarja Krke imata že dalj časa težave z zapestjem oziroma kolenom. Rojc v reprezentanci ni mogel trenirati na vso moč, kar je danes na jutranjem treningu poudaril tudi selektor Jure Zdovc.

V večernih urah so s Košarkarske zveze Slovenije sporočili, da se letošnja reprezentanca za Mateja Rojca končuje. Po pregledu pri specialistu je postalo jasno, da ima okvaro kvadricepsovih tetiv v kolenih, zaradi katere mora počivati in opraviti posebno fizioterapijo.

"Že pred B-reprezentanco me je spremljala bolečina v kolenu, ki se je le še stopnjevala, zaradi česar sem na Kitajskem bolj malo igral in tudi izpustil nekaj treningov, a kljub temu upal, da bo bolečina ponehala, da bom pripravljen za A-reprezentanco. Žal se to ni zgodilo, po pregledu zdravniške službe KZS je postalo jasno, da moram mirovati in opraviti rehabilitacijo za vnovično igranje. Upam, da se bo ekipa dobro pripravila na svetovno prvenstvo in bo na njem dosegla viden rezultat, česar je tudi sposobna," je ob odhodu iz reprezentančnega tabora dejal organizator igre.

Čeprav Zdovc na omenjeno dvojico na letošnjem svetovnem prvenstvu najverjetneje ne bi računal, narava kar sama skrbi za selekcijo na treningih. Večji rez lahko pričakujemo po koncu kitajske turneje, ko naj bi Zdovc v ekipi obdržal le še 14 mož, dodatna dva pa nato izločil pred odhodom na Pirenejski polotok, kjer se bo prvenstvo začelo 30. julija, ko bo Sloveniji nasproti stala Avstralija.

Se bodo pa v torek izbrani vrsti priključili trije novi obrazi. Mladi košarkarji Matic Rebec, Aleksej Nikolić in Tomaž Bolčina, ki so nedavno igrali na evropskem prvenstvu do 20 let, so dobili Zdovčevo vabilo, da se udeležijo priprav članske reprezentance.

Ne spreglejte