Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
11. 9. 2022,
21.43

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Poljska Dragiša Drobnjak EuroBasket 2022

Nedelja, 11. 9. 2022, 21.43

1 leto, 7 mesecev

Prvi vtisi o Poljski, tekmecu Slovenije v četrtfinalu EuroBasketa

"Ostajamo skromni, na tleh"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Strokovni štab Slovenija | Dragiša Drobnjak si je delal zapiske ob ogledu tekme Ukrajine in Poljske. | Foto Vid Ponikvar

Dragiša Drobnjak si je delal zapiske ob ogledu tekme Ukrajine in Poljske.

Foto: Vid Ponikvar

Celoten trenerski štab slovenske košarkarske reprezentance si je ogledal dvoboj osmine finala med Poljsko in Ukrajino, ki ga je dobila prva. In kaj so kot prvo opazili pri naslednjemu tekmecu na EuroBasketu? "So povezani, dobro delujejo kot ekipa, veliko so napredovali. Poljaki so povsem drugačni kot pred tremi tedni na turnirju v Turčiji. Povezali so se in našli svoj ritem, kemijo," je ob prvem stiku z naslednjim tekmecem razmišljal Dragiša Drobnjak, ki v slovenski izbrani vrsti dela kot pomočnik Aleksandru Sekuliću. A vseeno to ni bila osrednja nedeljska novica za našo reprezentanco, ki je izgubila Zorana Dragića.

Od našega poročevalca Berlin | Foto:

Na žalost bo Slovenija v četrtfinalu proti Poljski igrala brez Zorana Dragića, ki si je poškodoval stegensko mišico in bo moral počivati od šest do osem tednov. V nedeljo je po pregledu z magnetno resonanco postalo jasno, da je poškodba hujše narave.

Isti dan je Slovenija dobila tudi sredinega tekmeca za četrtfinale, ki se bo začel ob 20.30 v areni Mercedes Benza v Berlinu. Zmago Poljske si je pobližje ogledala slovenska trenerska delegacija na čelu z glavnim trenerjem Aleksandrom Sekulićem.

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Zoran Dragić
Sportal Konec EuroBasketa za nesrečnega Zorana Dragića! #video
Utrinki, kako je strokovni štab spremljal zmago Poljske (Foto: Vid Ponikvar)

Fotogalerija
1 / 24

"Bojeviti, nepopustljivi"

Opoldne so na parket stopili Ukrajinci in Poljaki. Vloga favoritov je bila deloma na strani prvih, vendar so Poljaki že večkrat pokazali, da so lahko neugodna reprezentanca. In takšni so bili tudi v nedeljo.

Poljska EuroBasket | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Mi se osredotočamo samo nase. Nismo govorili, koga bi raje dobili. Posvečamo se samo svojim pomanjkljivostim oziroma rezervam. Moramo se spočiti in se že danes začeti pripravljati na Poljsko. Njeni košarkarji so bojeviti, nepopustljivi. Ukrajinci so skozi tekmo kazali, da so boljši, da imajo več kakovostnejših igralcev, ampak na koncu so Poljaki znali izkoristiti vsako njihovo napako. Vidi se, da so povezani. Tudi igralci, ki prihajajo s klopi, točno vedo, kaj je njihova naloga. Ne bodo 'skakali' iz sistema. Držijo se navodil, ki jim jih bo dal trener," je prve vtise o naslednjem nasprotniku naše reprezentance takoj po koncu obračuna strnil Dragiša Drobnjak, eden od treh pomočnikov.

Poljska EuroBasket
Sportal Šok prvenstva: Po izključitvi selektorja Italija domov poslala Srbijo!

"Zdaj imamo kar pravo sliko o Poljski"

Nato se je dotaknil glavnih karakteristik poljske izbrane vrste: "Glavni igralci so A.J. Slaughter, Mateusz Ponitka in Aleksander Balcerowski. Ostali so 'pomočniki'. So povezani, dobro delujejo kot ekipa, veliko so napredovali. Obe ekipi smo videli na turnirju v Turčiji pred tremi tedni in tam so bili Poljaki povsem drugačni, Ukrajinci so jih nadigrali z veliko razliko. V tem času so se Poljaki povezali in našli svoj ritem, kemijo. Že v skupini so pokazali, da so zasluženo prišli sem. Imajo svoje kakovosti. Mislim pa, da nam kakšnih velikih skrivnosti ne pripravljajo. Tudi na njihovo tekmo smo prišli z namenom, da vidimo akcije, ki jih morda nismo našli ob pogledu posnetkov. Zdaj imamo kar pravo sliko o Poljski."

Dragiša Drobnjak v pogovoru s selektorjem Aleksandrom Sekulićem. | Foto: Vid Ponikvar Dragiša Drobnjak v pogovoru s selektorjem Aleksandrom Sekulićem. Foto: Vid Ponikvar

V našem taboru se zavedajo, da bo v prvi vrsti ključno, kako bodo sami videti na parketu. Vendarle je kakovost občutno na strani Slovenije, ki ima v svojih vrstah dva zvezdnika Luko Dončića in Gorana Dragića. "Odlično je, da imamo zdaj tri dni prosto, da se lahko igralci regenerirajo in spočijejo. Da se spočijejo tudi glave in ne samo telesa. Tako kot je že včeraj omenil Luka, mi ne podcenjujemo nikogar, daleč od tega. Ostajamo skromni, ostajamo na tleh. Vemo, zakaj smo prišli sem. Kdorkoli je naš nasprotnik, vse bomo dali od sebe. Z zbranim pristopom in z bojevitostjo verjamem v pozitiven rezultat," je prisotnim novinarjem, ki pokrivajo dogajanje na evropskem prvenstvu v Nemčiji, še dejal Drobnjak, ki ima nalogo podrobneje proučiti posameznike in njihove karakteristike v tekmečevih vrstah.

Črna gora Vladimir Mihailović
Sportal Črnogorci po izpadu proti gostiteljem: Katastrofa! Najslabše prvenstvo do zdaj.
osmina finala eurobasket Finska Hrvaška
Sportal Hrvati: Uničil nas je, videti smo bili kot palčki
Gianmarco Pozzecco
Sportal Izključeni Pozzeco skočil v objem Grku Giannisu, Pešić ima izgovor za poraz
Ne spreglejte