Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
28. 6. 2016,
10.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

2

Natisni članek

Union Olimpija Eurocup Mirza Begić Alen Omić Zoran Dragić

Torek, 28. 6. 2016, 10.17

6 let, 6 mesecev

znana sodelujoča moštva v eurocupu

Olimpijine želje uslišane

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

2

Union Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo tekmovanja Eurocupa je objavilo udeležence tekmovanja v novi sezoni, med njimi pa je tudi Union Olimpija, ki je dobila posebno povabilo v tekmovanje.

Tudi četrto leto zapored Eurocup ne bo minil brez ljubljanske Olimpije. Zmaji so si v zadnjih tednih močno prizadevali, da bi dobili povabilo v drugo najmočnejše evropsko tekmovanje, in po objavi sodelujočih ekip v novi sezoni je znano, da jim je to tudi uspelo.

Za Olimpijo je sicer neuspešna sezona, ki so jo znova končali brez domačega naslova (in tudi uvrstitve v ligo ABA), izpadli so v polfinalu, v ligi ABA pa se prav tako niso uvrstili na mesta, ki bi jim zagotavljala evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Zato so morali upati na posebno povabilo in ga skupaj z Bilbaom in Nižnim tudi dobili.

Eurocup bo v prihodnji sezoni eden najmočnejših v zgodovini, saj se je najmočnejše tekmovanje evroliga zožilo na 16 ekip, zato pa jih bo več nastopilo v Eurocupu. Žreb skupin bo 7. julija, moštva pa bodo razdeljena v štiri skupine po šest. Najboljša štiri iz vsake skupine se bodo uvrstila med 16 najboljših, zmagovalec pa si bo priboril vstopnico za evroligo.

Direktor Uniona Olimpije je bil še pred tednom dni previden glede Olimpijinega povabila v Eurocup. | Foto: Vid Ponikvar Direktor Uniona Olimpije je bil še pred tednom dni previden glede Olimpijinega povabila v Eurocup. Foto: Vid Ponikvar

Končna slika Olimpije znana po 11. juliju

Prvi mož Olimpije Matevž Zupančič pred tednom dni v pogovoru za Sportal še ni bil povsem prepričan, ali bodo Ljubljančani dobili povabilo, saj je igranje v Eurocupu pogojeno z nastopom v ligi ABA, kamor pa se Olimpija skozi domače prvenstvo ni kvalificirala.

"Sicer je pogoj, da moramo igrati v ligi ABA, če želimo nastopiti v Eurocupu, vendar ne vemo, ali to velja tudi za povabila, ki so izredna," je takrat v pogovoru dejal Zupančič. Več bo znanega po skupščini lige ABA 11. julija.

Jure Zdovc bo atensko moštvo AEK vodil v Eurocupu. | Foto: Vid Ponikvar Jure Zdovc bo atensko moštvo AEK vodil v Eurocupu. Foto: Vid Ponikvar

Tudi slovenski pridih

Med moštvi v Eurcupu je tudi nekaj takšnih, kjer so v zadnji sezoni igrali slovenski košarkarji, vendar ekipe za prihodnjo sezono še sestavljajo. Pri Partizanu je igral Edo Murić, pri ruskem Himkiju je Zoran Dragić (tako bo zelo verjetno tudi v prihodnji sezoni), pri Gran Canarii je igral Alen Omić, ki bo kmalu uradno postal član evroligaškega Anadolu Efesa, pri Bilbau je bil Mirza Begić, pri Cantuju pa Domen Lorbek.

Atenski AEK vodi nekdanji slovenski selektor Jure Zdovc.

Udeleženci Eurocupa

AEK Atene, Alba Berlin, Budućnost Podgorica, Cedevita Zagreb, Dinamo Sassari, Trento,  Bilbao, Bayern München, Cantu, Reggio Emilia, Hapoel Jeruzalem, Himki, Lietuvos Rytas, Lokomotiv Kuban, Nižni Novgorod, Partizan, Ulm, Stelmet Zielona Gora, Murcia, Unicaja Malaga, Union Olimpija, Valencia in Zenit Sankt Peterburg.

Udeleženci evrolige:

Anadolu Efes, Brose Bamberg (Aleksej Nikolić), Crvena zvezda, CSKA Moskva, Darüšafaka, Emporio Armani Milano, Barcelona, Fenerbahče, Galatasaray, Laboral Kutxa (Jaka Blažič), Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid, Unics Kazan in Žalgiris Kaunas.

Ne spreglejte