Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 5. 2014,
22.24

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dino Murić Union Olimpija Krka

Četrtek, 29. 5. 2014, 22.24

8 let, 1 mesec

Olimpija se je dvignila iz pepela in izsilila še eno tekmo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije so se po visokem torkovem porazu pobrali na četrti tekmi finala in v dramatičnem koncu izsilili odločilni peti obračun. Dogodki na koncu dvignili veliko prahu.

Pred četrto tekmo je tako navijače Olimpije kot Krke zanimalo, ali bo Dino Murić, ki je v torek prejel grd udarec, zmožen igrati in pomagati svojemu moštvu. Jasno je, da se ekipa v končnici naslanja nanj. Če ne bi mogel nastopiti, bi bilo bolj ali manj že jasno, da se bo Krka sprehodila do novega naslova državnega prvaka.

Ravno Dino, ki je vzel nekaj za ublažitev bolečin, je bil z 12 točkami v prvem polčasu največja neznanka za Krko, ta je sicer večji del tekme držala vajeti v svojih rokah. Olimpija je imela le pri 30:26 prednost in je v obrambi delovala korektno, nato pa so se gostje razleteli. Po trojkah Jake Klobučarja in Jasmina Hukića sta sledila delni izid 12:0 in vodstvo 38:30. Olimpija je imela ob Muriću dobro razpoloženega še Luko Rupnika, oba sta bila gonili sili, a se je zdelo, da košarkarji Krke nadzirajo potek dogodkov v Stožicah. Vse skupaj se je razburkalo, ko je Hrvat Zvonko Buljan prejel tehnično napako in omogočil Olimpiji, da se je približala na ‒4 (49:53). A se je takoj oddolžil s trojko, Krka pa si je celo priigrala deset točk naskoka (59:49).

Dolenjci zapravili 10 točk prednosti, na koncu se je jezili nad sporno sodniško odločitvijo

Ni dolgo trajalo, ko je veter zapihal v Olimpijina jadra. Njeni košarkarji so zaigrali zelo agresivno v obrambi, saj je bila to edina rešitev, če so želeli ujeti Krko. V napadu se je razigral izkušeni Jakov Vladović, ki je bil nekdaj član novomeškega kluba, in po delnem izidu 12:2 je Olimpija po dolgem času vodila (62:61).

Pred štiri tisoč gledalci, kar je visoka številka za finalno serijo, se je začenjala prava drama. Napake so se vrstile na eni in drugi strani. Trener Aleksandar Džikić je poudaril, da bo v finalu zmagala tista ekipa, ki bo naredila manj napak. In prav je imel. Bilo jih je ogromno. Olimpija je imela slab učinek pri prostih metih, spet pa se je zapletlo povsem ob koncu, ko je Buljan 13 sekund pred zadnjim zvokom sirene pri rezultatu 66:66 prejel nešportno osebno napako. Ta je bila pretirano dosojena, zaradi česar smo lahko videli buren odziv košarkarjev iz Novega mesta.

Dino Murić je bil nato pri prostih metih polovično uspešen, tako da je Olimpija vodila s 67:66, pri 69:67 pa je spet stal na isti črti in tudi tokrat zadel le enkrat – za 70:67. Krka je dobila priložnost, da izsili podaljšek, a je bil Sani Bečirović neučinkovit, tako da bomo prvaka dobili v soboto v Novem mestu na zadnji tekmi finala.

Ne spreglejte