Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

3

Natisni članek

EuroBasket 2017

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 9.53

6 let, 6 mesecev

EP V KOŠARKI

Nuni, ki sta bili na Kongresnem trgu med navijači prava atrakcija

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

3

Marjeta Pija Pevc | Foto Boštjan Boh

Foto: Boštjan Boh

Stali sta nekoliko bolj zadaj, z zastavo v roki, vendar prav tako močno stiskali pesti za slovenske košarkarje. Kot sta nam zaupali, sta najbolj molili, ko našim fantom ni šlo najbolje. Pogovor smo morali kar nekajkrat prekiniti, saj je bilo veliko tistih, ki so se želeli fotografirati z njima.

Ena izmed naših sogovornic je bila sestra Marjeta Pija Cevc, ki se je v preteklosti že pojavljala v javnosti. Marjeta je šla med uršulinke šele pri svojih tridesetih letih. Do takrat je živela običajno življenje. Hodila je v službo in bila tudi športno zelo aktivna.

Še danes visita oba transparenta

Ljubezen do športa je Marjeti ostala vse do danes, saj je redno spremljala košarkarsko prvenstvo. Določene tekme so nune spremljale tako, da so pri odprtem oknu poslušale prenos tekem iz bližnjega lokala Parlament. Prava evforija je zavladala po tekmi z Latvijo. Takrat sta sestra Marjeta in njena kolegica dobili idejo, da bi na uršulinski samostan v Ljubljani obesili transparent, pravzaprav kar dva.

Evropski košarkarski prvaki na Brniku ob 18.45

Letalo z zelo dragocenim tovorom, kompletom zlatih medalj, bo danes na brniškem letališču predvidoma pristalo ob 18.45. Slovenska košarkarska reprezentanca, ki je v nedeljo osvojila naslov evropskega prvaka, se bo nato odpravila v Ljubljano, kjer bo slavnostni sprejem na Kongresnem trgu. Na oder bo stopila okrog 20. ure.

Na Policijski upravi Kranj tiste, ki bi se morda odločili športnike pričakati že na letališču na Brniku, opominjajo na pravila za gibanje in zadrževanje na območju letališča ter spoštovanje pravil cestnega prometa.

Že od majhnega je spremljala smučanje

"Da, zapisa sem se sama spomnila. Da smo ga obesili, smo morali dobiti dovoljenje. Sicer pa sem se naslanjala na primer samostana v Mekinjah, kjer smo na podoben način spodbujali tekače," nam je zaupala naša sogovornica, ki je že od nekdaj velike ljubiteljica športa, aktivna pa je tudi na Twitterju.

"Že od majhnega sem spremljala smučanje. Nogomet in košarko v takratni Jugoslaviji malo manj, odkar se je Slovenija osamosvojila, pa veliko bolj spremljam."

"Športnike je treba podpreti tudi na ta način"

Čeprav sta stali v ozadju, neopazno, sta na svoj način navijali za Gorana Dragića in druščino. Slovenski kapetan je v ponedeljkovem intervjuju zaupal, da je se je boril s krči in da je med tekmo in prosil tistega tam gor. "Vmes, ko fantom ni šlo najbolje, sva zares molili. To je bila prošnja za dar. Treba je športnike podpreti tudi na ta način," je dodala sestra Marjeta.

Eurobasket | Foto: Sportida Foto: Sportida

In koliko se nune ukvarjajo s športom? Kot sta nam povedali sogovornici, so nekatere tako pripravljene, da bi brez težav odtekle 21-kilometrsko razdaljo. "Zelo priporočljivo je, da se ukvarjamo s športom, samo težko je loviti ravnovesje. Veliko hodimo, tečemo, v zadnjem času igramo tudi košarko. V Mariboru smo enkrat na teden hodile v telovadnico."

Fotogalerija
1 / 57
Ne spreglejte