Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2023,
18.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Liga NBA Nikola Mirotić Dubaj Evroliga

Sreda, 18. 1. 2023, 18.00

1 leto, 3 mesece

Nikola Mirotić

Ekipa iz Dubaja v evroligi? "To je vrhunska ideja!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Barcelona Nikola Mirotić | Nikola Mirotić | Foto Guliver Image

Nikola Mirotić

Foto: Guliver Image

"Mislim, da je ideja, da bi imeli ekipo v Dubaju, vrhunska." S temi besedami je presenetil aktualni MVP evrolige Nikola Mirotić, potem ko se je zdelo, da košarkarska Evropa ni naklonjena "superekipi" iz Dubaja, ki si jo v evroligi želijo tamkajšnji bogataši. In ob morebitni širitvi lige očitno tudi vodstvo tega tekmovanja.

evroliga
Sportal Se obetajo velike spremembe v evropski košarki?

Ko je generalni direktor košarkarske evrolige Marshall Glickman decembra razkril, da se želijo tekmovanju priključiti Združeni Arabski Emirati z ekipo iz Dubaja, so številni dvignili obrvi. Obenem bi ligo razširili na 24 ekip in igrali po vzoru lige NBA (dve konferenci). A če ste mislili, da je v košarkarskem svetu ideja o ekipi iz Dubaja povzročila izključno negodovanje, ste se zmotili. Zdaj jo je podprl eden najboljših košarkarjev v tem tekmovanju, Nikola Mirotić.

Košarkar s črnogorskim in španskim potnim listom, ki je leta 2014 iz Real Madrida odšel v ligo NBA in igral za Chicago Bulls, New Orleans Pelicans in krajši čas za Milwaukee Bucks, se je pred tremi leti vrnil na staro celino in zdaj igra za Barcelono. MVP lanske evrolige razmišlja takole: "Mislim, da je ideja, da bi imeli ekipo v Dubaju, vrhunska. Zakaj pa ne?! Evroliga ta trenutek potrebuje spremembe. Veste, koliko vrat bi se odprlo in denarja steklo, če bi imeli tam ekipo? Mislim, da je to vrhunska ideja."

Morda Mirotić ve kaj več o izgradnji tako imenovane superekipe iz Dubaja. Nedavno se je namreč pisalo, da je tudi on med tistimi, ki bi jih bogati šejki iz Emiratov zvabili v to ekipo. Ob Mirotiću naj bi bili to še Vasilije Micić, Shane Larkin in Mike James.

Če že ne s svojo ekipo, pa želi biti Dubaj del evrolige vsaj kot gostitelj zaključnega turnirja četverice. Za gostitelja finalov v letih 2024, 2025 in 2026 naj bi bil pripravljen ponuditi toliko denarja, da mu v Evropi ne more nihče konkurirati. Njihova ponudba za pokroviteljstvo lige letalske družbe Emirates naj bi bila nekajkrat višja od trenutne pogodbe, ki jo ima evroliga z družbo Turkish. Ta evroligi kot glavni pokrovitelj tekmovanja plačuje okoli deset milijonov evrov letno.

Ne spreglejte