Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 7. 2022,
7.11

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

New Orleans Pelicans Zion Williamson Dallas Mavericks Jalen Brunson Košarkarska tržnica Liga NBA

Nedelja, 3. 7. 2022, 7.11

1 leto, 10 mesecev

NBA-TRŽNICA, 3. JULIJ

Ples ameriških zelencev se nadaljuje, tokrat v središču Zion. Čustveno slovo od Dončićevih.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Dallas Mavericks, Tim Hardaway Jr., New Orleans Pelicans, Zion Williamson | Zion Williamson se je z New Orleans Pelicans dogovoril za bogato petletno podaljšanje sodelovanja. | Foto Guliverimage

Zion Williamson se je z New Orleans Pelicans dogovoril za bogato petletno podaljšanje sodelovanja.

Foto: Guliverimage

Dogajanje na košarkarski tržnici v ligi NBA je v polnem razmahu. Kdo se seli, kdo ostaja?

Theo Pinson
Sportal Nova prestopna bomba v ligi NBA, Američan se vrača k Dončiću

Številka ena drafta leta 2019 Zion Williamson se je po poročanju novinarja ESPN  Adriana Wojnarowskega dogovoril za bogato podaljšanje sodelovanja z  New Orleans Pelicans.

Enaindvajsetletni Američan je pristal na petletno podaljšanje, težko maksimalnih 193 milijonov dolarjev za novinca. Številka, ki bi jo Williamson v tem obdobju lahko zaslužil, bi bila na koncu lahko precej višja, in sicer lahko ob izpolnjenih določenih pogojih naraste na 231 milijonov dolarjev.

Zion, ki so ga na naboru izbrali pred tremi leti, je od takrat v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigral zgolj 85 tekem. Krive so bile poškodbe, najprej ga je zaustavil natrgan meniskus v desnem kolenu, pozneje še zlom desne noge, zaradi katerega je izpustil celotno zadnjo sezono. V povprečju je dosegal 25,7 točke, sedem skokov in 3,2 podaje na tekmo.

Pogodbo s pelikani je podaljšal tudi krilni košarkar Brandon Ingram, iz Portlanda pa je prišel C.J. McCollum.

Kje bo kariero nadaljeval Kevin Durant? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kje bo kariero nadaljeval Kevin Durant? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Durant s provokativnim twittom

Eden od največjih zvezdnikov lige NBA Kevin Durant je na svojem osebnem profilu provokativno čivknil, da želi zapustiti mrežice iz Brooklyna.

Brunson: Dallas, hvala za vse

Zdaj že nekdanji branilec Dallas Mavericks Jalen Brunson je v soboto potrdil, da se seli k New York Knicks in se od teksaškega kolektiva poslovil s čustvenim zapisom.

Jalen Brunson se je v zapisu zahvalil Dallasu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jalen Brunson se je v zapisu zahvalil Dallasu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Dallas, hvala za vse! Sprejeli ste me od trenutka, ko ste me izbrali na naboru. Verjeli ste vame in me videli rasti kot osebo in igralca. To mesto bo za vedno imelo posebno mesto v mojem srcu. Hvala Marku, Nicu, Jkiddu in ostalemu trenerskemu štabu, da ste mi omogočili uspeh. Moji soigralci, brez vas nič od tega ne bi bilo mogoče. Vi ste mi olajšali življenje na igrišču. Ne bi mogel biti bolj hvaležen trenerskemu osebju, osebju za kondicijsko pripravo ter ostalim v organizaciji za njihovo brezpogojno ljubezen in podporo. Nazadnje še navijači. Bili ste z mano na vsakem koraku. Hvala, ker ste naredil mojo izkušnjo v Dallasu neverjetno. Hvala za vse," je 25-letnik zapisal na družbenem omrežju, ob tem pa dodal, da je pripravljen na novo poglavje: "Gremo, New York."

Brunson naj bi se z NY Knicks dogovoril za štiriletno pogodbo, vredno 104 milijone dolarjev, pri novem klubu bo moči združil z očetom Rickom, ki je v newyorški ekipi pomočnik trenerja.

Nikola Jokić
Sportal V ligi NBA že pošteno vroče, padel je rekord: Tako bogate pogodbe še ne!
Jalen Brunson
Sportal Dončić komaj končal tekmo, iz ZDA prišla novica o odhodu pomembnega člana Dallasa
 

Ne spreglejte