Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2019,
23.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

2

Natisni članek

NBA Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Miami Charlotte Hornets

Nedelja, 17. 3. 2019, 23.45

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 17. marec

Razpoloženi Goran Dragić "popipsal" Sršene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

2

Goran Dragić | Goran Dragić je bil najboljši strelec Vročice. | Foto Reuters

Goran Dragić je bil najboljši strelec Vročice.

Foto: Reuters

Košarkarji Miami Heat Gorana Dragića so v domači dvorani s 93:75 ugnali Charlotte Hornets. Dragić je v 27 minutah dosegel 19 točk in bil prvi strelec Vročice. V obračunu večera so Milwaukee Bucks morali priznati premoč Philadelphii 76ers, čeprav je prvi zvezdnik domačih Giannis Antetokounmpo dosegel zanj rekordnih 52 točk, k temu pa dodal še 16 skokov in sedem asistenc. Na drugi strani se mu je uspešno zoperstavil Joel Embiid s 40 točkami, 15 skoki in šestimi asistencami.

Slovenski košarkar se je znesel nad Sršeni in Miami spet popeljal na osmo mesto, ki še vodi v končnico. Z 19 točkami (met iz igre: 7/11, met za tri: 4/6), dvema skokoma in štirimi asistencami je bil eden najboljših pri Vročici. Razpoložena pri Miamiju sta bila tudi veteran Dwyane Wade, ki je dosegel 17 točk (8 skokov), in Bam Adebayo, ki jih je zbral 16 (9 skokov). Pri nemočnih gostih je bil z 21 točkami najboljši Jeremy Lamb.

Miami bo naslednjo tekmo odigral že v ponedeljek, ko bo gostoval pri Oklahomi. Isti dan bo na delu tudi Dallas Luke Dončića, ki bo gostil New Orleans.

Giannis Antetokounmpo je dosegel nov mejnik v karieri. | Foto: Getty Images Giannis Antetokounmpo je dosegel nov mejnik v karieri. Foto: Getty Images

Philadelphia zadala poraz prvi ekipi vzhoda

Milwaukee Bucks, prva ekipa v vzhodni konferenci, so na domačem parketu izgubili proti Philadelphia 76ers. Tekma se je končala z izidom 125:130. Pri domačih košarkarjih je nov mejnik dosegel Giannis Antetokounmpo, ki je zbral 52 točk, a to ni bilo dovolj za zmago. Milwaukee kljub temu ostaja na prvem mestu vzhodne konference.

Pri gostih je bil najbolj razpoložen Joel Embiid, ki je v svojo statistiko vpisal 40 točk in 15 skokov ter bil en najzaslužnejših za zmago Philadelphie. Jimmy Butler je dodal 27 točk, J. J. Redick 19, Tobias Harris pa 12.

Lestvici:

Ne spreglejte