Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2023,
20.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

KK Ilirija Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Hopsi Polzela KK Zlatorog Laško kk Rogaška Helios Suns KK Krka Novo mesto KK Podčetrtek LTH Casting Liga Nova KBM

Sreda, 19. 4. 2023, 20.45

1 leto

LIGA NOVA KBM, 24. KROG

Helios in Krka po trilerju v finalu do zmag na domačih tleh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Helios Suns Dejan Jakara | Helios je ugnal Podčetrtek. | Foto Grega Valančič/Sportida

Helios je ugnal Podčetrtek.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zaradi igranja Krke in Helios Suns v finalu druge lige ABA sta bili dve tekmi 24. kroga lige Nova KBM na sporedu šele med tednom. Helios se je po porazu v finalu druge regionalne lige pobral z zmago nad Podčetrtkom (86:81), medtem ko je bil prvak druge lige ABA Krka s 93:86 boljši od Šentjurja. Na prvi tekmi kroga so košarkarji Ilirije prišli do zmage s 95:80 na gostovanju v Škofji Loki pri ekipi LTH Castings. Šenčur je z 92:73 premagal Rogaško in se utrdil na tretjem mestu, Zlatorog iz Laškega pa je izgubil proti Hopsom Polzela z 80:85.

Domžalčane je le tri dni po bolečem finalnem porazu proti Novomeščanom na zaključnem turnirju regionalne lige ABA 2 čakala domača naloga proti tekmecem iz Podčetrtka. Izbranci domačega trenerja Dejana Jakare so jo po hudem boju uspešno opravili, po dvajseti zmagi so tudi zadržali prvo mesto na razpredelnici.

Košarkarji iz Podčetrtka so vse do zadnjega zvoka sirene dihali za ovratnik domačinom. Minuto in 22 sekund pred koncem so jih po košu Žana Kosiča ujeli in izenačili na 79:79, a so nato Domžalčani naredili delni izid 5:0 - vseh pet točk je prispeval Urban Oman - in slabo minuto pred koncem povedli s 84:79, po hudem boju pa tudi osvojili načrtovani točki.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Oman z 19 točkami in sedmimi skoki, v gostujoči pa Simo Atanacković s 26 točkami in desetimi skoki.

Krka je ugnala Šentjur. | Foto: Drago Perko/KK Krka Krka je ugnala Šentjur. Foto: Drago Perko/KK Krka

Krka boljša od Šentjurja

Obračun Krke in Šentjurja ni prinesel nobenih velikih premikov, kar zadeva lestvico. Novomeščani so po tretji zaporedni zmagi še naprej točkovno izenačeni z vodilnimi Helios Suns, Šentjur pa je četrti, čeprav je prekinil niz štirih zmag. Gosti so sicer Novomeščanom nudili dober odpor in praktično do konca tekme Krki dihali za ovratnik.

Šentjur je tudi na krilih s povprečjem 19,65 točke na tekmo prvega strelca lige, Taviana Mc Kaela Dunn-Martina, silovito odprl tekmo in prvo četrtino dobil kar s 34:16, vodil je tudi za 19 točk. V drugih desetih minutah pa so Novomeščani odgovorili s podobno mero ter tekmeca ujeli še pred koncem polčasa. Tega so sicer gosti dobili za šest točk. Šentjur se je dve minuti in pol pred koncem približal zgolj na točko zaostanka. Škedelj pa je odgovoril s štirimi zaporednimi točkami, eno je dodal še Stergar, tako da je prednost pred zadnjo minuto spet znašala relativno varnih in dovolj velikih šest točk.

Liga Nova KBM, 24. krog:

Sobota, 15. april:

Nedelja, 16. april:

Ponedeljek, 17. april:

Sreda, 19. april:

Lestvica:

 

Ne spreglejte