Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2017,
6.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

NBA Isaiah Thomas

Ponedeljek, 17. 4. 2017, 6.51

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 1. krog končnice, 16. april

Podprvaki brez napake, čustveno v Bostonu, obračun zvezdnikov trojnih dvojčkov Hardnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Kevin Durant | Foto Reuters

Foto: Reuters

Aktualni podprvaki lige NBA in eni od favoritov za naslov prvakov košarkarji Golden State Warriors so končnico odprli z zmago s 121:109 nad Portlandom. Uspešni so bili tudi pri Washington Wizards, Chicago Bulls in Houston.

Na drugi strani Atlantika se moštva v severnoameriški košarkarski ligi bojujejo v konferenčnih četrtfinalih. Aktualni podprvaki Golden State Warriors so razveselili domače in po zaslugi odlične zadnje četrtine ugnali Portland. Najbolje se je na parketu gostiteljev z 32 točkami znašel debitant v končnici v tem dresu Kevin Durant, Stephen Curry jih je dodal 22. Na drugi strani sta skoraj tri četrtine točk dosegla C. J. McCollum (41 točk) in Damian Lillard (34), a njun prispevek ni bil dovolj za presenečenje.

Nekatere stvari pomembnejše od košarke

Čustveno je bilo na obračunu med Boston Celtics in Chicago Bulls, na katerem je po družinski tragediji – v prometni nesreči mu je umrla sestra – zaigral prvi zvezdnik Bostona Isaiah Thomas. S 33 točkami je bil prvi strelec svojega moštva, ki je v precej izenačeni tekmi izgubilo s Chicago Bulls. Ekipi sta bili pred zadnjo četrtino izenačeni, biki so nato pobegnili na +9, a se je Boston vrnil le na dve točki, na koncu pa izgubil za štiri. Jimmy Butler je bil s 30 točkami najboljši mož zmagovalcev.

Isaiah Thomas je zaigral kljub smrti sestre, bil najboljši strelec Bostona, a je zmago odpeljal Chicago. "Je neverjeten košarkar in še boljša oseba," o Američanu, ki preživlja težke čase, pravijo soigralci. | Foto: Reuters Isaiah Thomas je zaigral kljub smrti sestre, bil najboljši strelec Bostona, a je zmago odpeljal Chicago. "Je neverjeten košarkar in še boljša oseba," o Američanu, ki preživlja težke čase, pravijo soigralci. Foto: Reuters

"Bill je odličen. Vsi vemo, da je neverjeten igralec in odlična oseba. Prihajajoči dnevi ne bodo prav veliko lažji zanj, a nekako zmore iz sebe potegniti igro, ki jo je kazal," je o nesrečnem Thomasu dejal soigralec Brad Stevens, Al Horford pa dodal: "Isaiah in njegova družina preživljata težke čase, prav tako mi. Želeli smo si zmage, a nekatere stvari so pomembnejše od košarke."

Harden uspešnejši do Westbrooka

Gledalci v prvem krogu med drugim spremljajo dvoboj dveh košarkarjev, ki sta v rednem delu kar "tekmovala" v trojnih dvojčkih. In tokrat se je smejalo le Jamesu Hardnu. Njegov Houston Rockets je dosegel najvišjo zmago večera, Oklahoma City Thunder so povozili s 118:87.

Oklahoma je vodila le po prvi četrtini, nato pa so gostitelji stopili na plin in iz četrtine v četrtino višali prednost. Harden je k zmagi prispeval 37 točk, Russell Westbrook pa je zbral največ točk pri poražencih. Tudi njemu trojni dvojček ni uspel, je pa dosegel dvojnega – ob 22 točkah je zbral še 11 podaj.

James Harden - tokrat brez trojnega dvojčka, a z zajetno zmago nad Oklahomo. | Foto: Reuters James Harden - tokrat brez trojnega dvojčka, a z zajetno zmago nad Oklahomo. Foto: Reuters

Do vodstva v seriji so prišli tudi košarkarji Washingtona, ki so na krilih razpoloženega Johna Walla (32 točk, 14 podaj) za sedem točk ugnali Atlanta Hawks. Za 26-letnega organizatorja igre kluba iz prestolnice je bil to točkovni rekord v končnici lige NBA.

Liga NBA, 1. krog končnice, 16. april:

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 121:109 /1:0/
Durant 32, 10 sk, Curry 19; McCollum 41, Lillard 34

Houston Rockets : Oklahoma City Thunder 118:87 /1:0/
Harden 37, Beverley 21, 10 sk.; Westbrook 22, 11 sk., Roberson 18

Vzhodna konferenca:

Washington Wizards : Atlanta Hawks 114:107 /1:0/
Wall 32, 14 sk., Beal 22; Schroder 25, 9 sk, Milsap 19

Boston Celtics : Chicago Bulls 102:106 /0:1/
Thomas 33, Horford 19; Butler 30, Portis 19, Lopez 14, 11 sk.

Ne spreglejte