Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 9.40

8 let

Lakovič tokrat nezaustavljiv proti Gironi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Barceloni se znova lahko za zmago zahvalijo slovenskemu košarkarju Jaki Lakoviču, ki je po že znanem receptu dosegal točke in podajal.

Španija: Barcelona je do četrte zmage prišla na težkem gostovanju proti doslej še neporaženi Gironi (89:85). Po odsotnosti dveh zelo pomembnih branilcev Gianluce Basilea in Američana Alexa Ackerja je strelsko vlogo znova moral prevzeti kdo drug kot Jaka Lakovič. Tako je večino časa na mestu organizatorja igre deloval Pepe Sanchez (8 podaj), Lakovič pa se je preselil na mesto drugega branilca. Slovenski reprezentant je ob natančnem metu (za dve 7:8, za tri 4:6, prosti meti 4:4) v dobre pol ure dosegel kar trideset točk, ujel dve odbiti žogi in štirikrat podal. O njegovi igri veliko pove že podatek, da je bil drugi najboljši strelec Kataloncev Mario Kasun z (le) trinajstimi točkami. Domen Lorbek je bil s soigralci iz Estudiantesa v vlogi gostitelja. V Madrid je po zmago prišla močno okrepljena Pamesa iz Valencie in na koncu tudi upravičila vlogo favorita (79:72). Še v minuli sezoni košarkar Uniona Olimpije je srečanje začel od začetka, skupno pa na parketu prebil nekaj več kot sedemindvajset minut. Strelsko ni bil preveč razpoložen, saj je uspel doseči sedem točk in vpisati podajo. Estudiantes z le eno zmago ostaja pri dnu lestvice.

Granada se je s presenetljivo visoko zmago proti "evroligašu" Unicaji (80:69) le še utrdila na visokem drugem mestu lestvice. Pomemben delež k slavju je prispeval Samo Udrih, ki je ob odličnem metu za tri točke (3/4) dosegel petnajst točk in bil v nekaj več kot osemindvajsetih minutah drugi najboljši strelec domače ekipe. Uspel pa je še štirikrat skočiti za odbito žogo. Zadnjeuvrščena ViveManorca pričakovano ni mogla nuditi dostojnega upora Tau Ceramici (62:76) in tako še naprej ostaja brez zmage. Marko Tušek je proti Baskom igral četrtino srečanja in petim točkam dodal tri skoke.

Grčija: Panathinaikos je pričakovano v drugem krogu vknjižil še drugo zmago. Evropski in grški prvaki so PAOK na realna tla postavili že ob polčasu, ko so si nabrali občutno prednost in jo ubranili vse do konca. H končnemu uspehu je s petimi točkami v nekaj več kot trinajstih minutah pripomogel tudi Sani Bečirovič. Prve zmage v dresu AEK-a se je razveselil Smiljan Pavič. V Atenah je gostoval AEP Olympias in moral priznat premoč domačinom s 83:59. Slovenski krilni center je v osmih minutah dosegel dve točki in pobral tri odbite žoge pod košem.

Rusija: Moskovski CSKA se je moral za šesto zmago nekoliko bolj kot je to v navadi potruditi pri Uralu. Moštvo Dražena Anzulovića se je branilcem naslova približalo ob koncu tekme, a so bili na koncu soigralci Matjaža Smodiša, ki ni zaigral, še enkrat več premočni za ruske tekmece (75:69). Po šestih krogih ostaja neporažen tudi mestni tekmec CSKA-ja Dinamo (reg.). Uroš Slokar je k prepričljivi zmagi (97:56) prispeval po tri točke in podaje v dobrih trinajstih minutah igre.

Italija: Za tretji poraz Lottomatice je bila očitno usodna prva četrtina, ki jo je gostujoča Solsonica Rieta dobila s 23:6. Erazem Lorbek je bil ob Hrvatu Roku Ukiću s šestnajstimi točkami najboljši strelec Rimljanov, v statistiko pa so mu v pol ure igre vpisali še dvanajst skokov. Sedmi krog italijanskega prvenstva je bil neuspešen tudi za člana Vareseja Aleksandra Ćapina in Gregorja Hafnarja. Prvi je na gostovanju pri tretjeuvrščeni Angelico Bielli v devetindvajsetih minutah na parketu petim točkam dodal še dva skoka in tri podaje. Hafnar pa je trinajst minut izkoristil za tri točke in podajo. Varese s petim porazom zaseda šestnajsto mesto na lestvici. Siena je bila podobno kot sredi tedna proti Unionu Olimpiji tokrat usodna še za Legeo Scafati, ki jo vodi Teoman Alibegovič (78:97). Z enaindvajsetimi točkami je izstopal Rimantas Kaukenas in tako italijanske prvake popeljal do sedme zmage. Legea Scafati pa se s štirimi točkami nahaja na trinajstem mestu.

Turčija: Fenerbahče Ülker je pred domačimi navijači z 90:80 premagal Antalyjo. Pomemben delež k tretji zmagi sta prispevala oba slovenska legionarja Gašper Vidmar (13 točk) in Emir Preldžić (11 točk). Moštvo iz Carigrada po štirih odigranih krogih zaseda četrto mesto.

Ne spreglejte