Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 6. 2020,
21.46

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Košarkarska tržnica

Nedelja, 7. 6. 2020, 21.46

3 leta, 10 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (1.−7. 6.)

Črnogorci pripeljali nekdanjega NBA igralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Rashad Vaughn | Foto ABA liga

Foto: ABA liga

Ker se je glavnina košarkarskih tekmovanj končala predčasno, je tudi tržnica zaživela prej kot v preteklosti. Za vas zbiramo osrednje premike.

Američan okrepil Budućnost

Ameriški košarkar Rashad Vaughn bo v prihodnjih dveh sezonah nosil dres Budućnosti iz Podgorice.

V karieri je 23-letni košarkar zaigral tudi v ligi NBA, v kateri je bil član Milwaukee Bucks, Brooklny Nets in Orlando Magic. V Evropo je prišel lani in igral za Igokeo, za katero je v ligi ABA v povprečju dosegal 16,5 točke, 3,7 skoka in 1,9 asistence na tekmo.

Gelebale ostaja doma

Francoski košarkar Mickael Gelebale je podaljšal pogodbo z Elan Chalonom do leta 2022. 37-letni izkušeni košarkar je v zadnji sezoni dosegal v povprečju 11,1 točke in 5 skoka na tekmo.

Leta 2013 se je v Stožicah veselil zlate medalje na evropskem prvenstvu, s francosko izbrano vrsto pa je bil med drugim tudi bronast na svetovnem prvenstvu v Španiji leto pozneje. Prav tako je igral v ligi NBA, kjer je bil član Seattlea in Minnesote.

Nesojeni "Slovenec" se seli v Milano

Kmalu po tem, ko je CSKA naznanil, da Kyle Hines zapušča Moskvo, je postalo jasno, kam se izkušeni ameriški center podaja. Po kar sedmih letih v ruskih prestolnici je prestopil v AX Armani Exchange iz Milana. Robustnež, ki je pred tem igral za Olympiacos in Bamberg ter bil kar štirikrat evropski klubski prvak, je sicer pred leti veljal za resnega kandidata za prevzem slovenskega državljanstva. Toda leta 2017 je nato KZS rešitev našla v Athonyju Randolphu.

Ob Hinesu pa se v vrste italijanskega evroligaša seli tudi ameriški branilec Malcolm Delaney. Potem ko je v preteklih letih igral za Chalon, Budivelnyk, Lokomotivo Kuban, Bayern in Barcelono, je zdaj 31-letni košarkar podpisal pogodbo z Milanom. Dve sezoni je odigral tudi v ligi NBA, in sicer kot član Atlante.

Žiga Dimec
Sportal V Stožicah potrdili novo okrepitev

Šarunasov zeleni gozd

Šarunas Jasikevičius bo tudi v novi sezoni trener Žalgirisa iz Kaunasa. Litovski trenerski mojster, sicer tudi nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije, se je ob tem že lotil sestave igralskega kadra. Prvi novinec v ekipi je 25-letni branilec Steve Vasturia, ki prihaja iz nemškega prvoligaša Rasta Vechta, sicer novega delodajalca Matica Rebca.

Mega z novim trenerjem

Kar osem let je Mego, ki velja za pravo valilnico talentov, vodil Dejan Milojević. V prihodnje želi postati del strokovnega štaba ene od ekip v ligi NBA. Trenersko tablo srbskega kluba pa je zdaj predal Vladimirju Jovanoviću, ki je podpisal dvoletno pogodbo. Gre za 46-letnega trenerja iz Čačka, ki je trenersko pot začel pri Partizanu, vodil pa je tudi Igokeo, Donetsk, Lokomotivo Kuban  in nazadnje Shenzhen Aviators.

Nikola Milutinov | Foto: Reuters Nikola Milutinov Foto: Reuters

Moskovčani so zavihali rokave

CSKA bo po odpovedi evrolige še eno leto nastopal s priponko aktualnega evroligaškega prvaka. Pri tem bodo Moskovčani stavili tudi na pomembno srbsko okrepitev iz Olympiacosa. Po petih sezonah v Pireju se je namreč za menjavo okolja odločil 213 centimetrov visoki Nikola Milutinov. S prvaki je podpisal štiriletno pogodbo. Do leta 2023 pa je zvestobo klubu obljubil še ameriški branilec Mike James, ki se je v rusko prestolnico preselil pred enim letom.

Roko Leni Ukić | Foto: Sportida Foto: Sportida

Ukić na radarju matičnega kluba

Po vrnitvi v ligo ABA nameravajo v Splitu okrepiti igralsko zasedbo. Največja želja nekdanjih trikratnih evropskih prvakov, ki so v zadnjih desetletjih sicer bleda senca velike Jugoplastike, je hrvaški veteran Roko Leni Ukić. Dalmatinec je potrdil stike, a ima še veljavno pogodbo z Antibesom. Poleg Ukića sta splitski želji tudi Josip Sobin in Hrvoje Perić.

Yabusele ostaja v Asvelu

Guerschon Yabusele je po februarskem prihodu v Asvel v dresu novega delodajalca odigral le dve tekmi. Zdaj je postalo jasno, da bo po koncu epidemije koronavirusa dobil novo priložnost. Francoski evroligaš je namreč z njim podpisal novo enoletno pogodbo. Spomnimo, Asvel je pred tem odslovil črnogorskega trenerja Zvezdana Mitrovića. Po sedmih sezonah v Strasbourgu in Monacu pa se je v Villeurbanne vrnil 29-letni reprezentančni branilec Paul Lacombe.

Milan Mačvan
Sportal Srb ima pri 31 dovolj košarke
Ne spreglejte