Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 8. 2023,
9.16

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Perttu Blomgren Košarkarska tržnica Slovenska košarkarska reprezentanca Aljaž Kunc Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Chicago Bulls Derrick Jones Jr.

Sobota, 12. 8. 2023, 9.16

8 mesecev, 2 tedna

Košarkarska tržnica, od 7. 8. do 13. 8.

Domžalčani s finsko močjo, Kunc na Poljsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Perttu Blomgren | Perttu Blomgren (desno) je novi član Helios Suns. | Foto Guliverimage

Perttu Blomgren (desno) je novi član Helios Suns.

Foto: Guliverimage

Tudi v tem tednu spremljamo dogajanje na košarkarski tržnici. Ena zanimivejših vesti prihaja iz Poljske, kjer bo kariero nadaljeval novi slovenski reprezentant Aljaž Kunc. Domžalčani imajo novo moč, prihaja iz Finske.

slovenska košarkarska reprezentanca trening Aljaž Kunc
Sportal Klic, ki ga ni pričakoval

Pri KK Domžale so močnejši za 21-letnega Finca Perttuja Blomgrena. "S svojimi 195 centimetri bo lahko nastopal na obeh branilskih položajih. Mladega Finca krasita dobra obramba in prodorna igra. Občasni tudi že članski reprezentant je zadnja tri leta nastopal v finski ligi za Salon Vilpas, za katerega je lani dosegal v povprečju nekaj več kot devet točk, pet podaj in štiri skoke, temu pa je dodal skoraj dve ukradeni žogi na tekmo," so zapisali.

"Vesel sem, da se pridružujem projektu Heliosa. O klubu in strokovnem delu trenerjev sem slišal samo dobro, zato komaj čakam, da se pridružim ekipi in da skupaj stopimo v novo sezono," je v klubski mikrofon dejal Blomgren, trener Damjan Novaković pa dodal: "V Domžale prihaja vsestranski branilec, ki se spogleduje s finsko reprezentanco, kar pomeni, da gre za igralca z dobrim potencialom. Verjamemo, da je Helios lahko pravi naslednji korak zanj, on pa lahko naši ekipi že zdaj pomaga pri doseganju ciljev. V Sloveniji so finski fantje že nastopali. Spomnimo se Salina in Rannikka, prav zadnji velja tudi za mentorja naše nove okrepitve."

Novi reprezentant podpisal prvo profesionalno pogodbo

S prvim vpoklicem v člansko izbrano vrsto si je svojo prvo profesionalno pogodbo prislužil Aljaž Kunc. Podpisal je s poljsko ekipo Arriva Twardych Piernikow iz Torunja.

Aljaž Kunc je podpisal prvo profesionalno pogodbo. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Aljaž Kunc je podpisal prvo profesionalno pogodbo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Minulih pet let se je namreč kalil v ameriški univerzitetni košarki (Washington State in Iowa State). "Navdušen sem, da bom poklicno kariero začel v Torunju. Slišal sem lepe stvari o navijačih in mestu. Komaj čakam, da pridem in začnem trenirati. Upam na dobro sezono," je povedal Kunc.

Luka Dončić ima novega soigralca

Derrick Jones | Foto: Guliverimage Derrick Jones Foto: Guliverimage Ameriški košarkar Derrick Jones mlajši je zadnji dve sezoni opravljal skromno rezervno vlogo pri Chicago Bulls in to poletje zavrnil možnost v višini 3,3 milijona dolarjev, da bi ostal pri Bullsih.

Kot poroča ameriški ESPN, se je Derrick Jones ml. zdaj za eno sezono pridružil Dallas Mavericks, pri katerih je prvo ime Slovenec Luka Dončić. Šestindvajsetletni košarkar je s teksaško ekipo podpisal enoletno pogodbo, ki mu bo nanesla vsaj 2,7 milijona dolarjev.

Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma
Sportal Tobey ali Morgan? Dončićeve besede bodo štele dvojno!
Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma
Sportal "Kar dela Dončić na igrišču, ni normalno"
Ne spreglejte