Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

prestop

Sobota, 24. 6. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

Košarkarska tržnica

Kako živahno je na košarkarski tržnici?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Košarkarska tržnica je po pravkar končanih sezonah na široko odprla vrata. Preverite, kaj se dogaja doma in po svetu.

Prestopi med 19. in 25. junijem

Planinić iz Španije v Italijo

Hrvaški reprezentant Darko Planinić je tudi uradno zapustil Gran Canario, s katero je osvojil španski super pokal. Novo delovno okolje 211 cm visokega centra pa bo Sardinija. S klubom Dinamo Sassari, ki je v DP izpadel v četrtfinalu, je podpisal enoletno pogodbo. Še pred skokom v novo okolje pa ga čaka hrvaški izziv na EuroBaksketu 2917.

Krka ne bo menjala trenerja

Iz novomeške Krke so sporočili, da bo nekdanje državne prvake tudi v novi sezoni vodil Simon Petrov. Več o tem ...

Fenerbahče skrbi za ohranjanje šampionske ekipe. | Foto: Reuters Fenerbahče skrbi za ohranjanje šampionske ekipe. Foto: Reuters

Prvaki ohranjajo prvake

Fenerbahče namerava po zmagoslavju v evroligi zadržati glavnino šampionske zasedbe pod vodstvom Želja Obradovića. Seznamu košarkarjev z veljavnimi pogodbami za novo sezono sta se pridružila še 27-letni branilec Kostas Sloukas, ki je podpisal novo dveletno pogodbo, in turški reprezentant Baris Hersek.

Trinchieri ostaja v Bambergu

Nemški prvak Brose Bamberg je kmalu po koncu sezone rešil vprašanje trenerja. Nekdanji klub Boštjana Nachnarja je namreč naznanil podpis nove pogodbe z dosedanjim trenerjem. Andrea Trinchieri je obljubil zvestobo Bambergu do konca sezone 2018/19.

Bo Alen Omić menjal okolje? | Foto: Reuters Bo Alen Omić menjal okolje? Foto: Reuters

Alonso in Heurtel v Barceloni, Omić (še) ne

Po slabši sezoni bodo karte dodobra premešali pri Barceloni. Katalonski velikan je že pred dobrim tednom zamenjal trenerja. Georgiosa Bartzokasa je nasledil 41-letni Sito Alonso, nekdanji trener Baskonie, ki je podpisal dveletno pogodbo. Njegova prva okrepitev je 28-letni branilec Thomas Heurtel, ki je nazadnje igral za Anadolu Efes, pečat pa je pustil tudi kot francoski reprezentant. V kratkem naj bi Barca predstavila novo okrepitev, pri čemer španski mediji namigujejo na možnost, da bi utegnil vrste nekdanjega evropskega klubskega prvaka okrepiti slovenski reprezentant Alen Omić.

Erjon Kastrati v Olimpiji

Novopečeni reprezentant Kosova je podpisal enoletno pogodbo s slovenskim prvakov. Več o tem ...

Primorska se krepi

Potem ko so v svoje vrste pripeljali trenerja Jurico Golemca in kot vodjo ekipe Gorana Jagodnika, pri koprskem prvoligašu Sixt Primorska nadaljujejo kadrovanje. Tako so že podpisali dveletno pogodbo s 27-letnim organizatorjem igre Danielom Vujasinovićem, nekdanjim članom Tajfuna, Elektra, Hopsov, Zlatoroga in Coruna Basqueta.

V Maccabi MVP prvenstva in stari znanec

Maccabi iz Tel Aviva bo v novi sezoni vodil hrvaški strokovnjak Neven Spahija, ki je lep del kariere prebil tudi v Sloveniji (Krka in Olimpija). Zdaj je jasno tudi, kdo sta njegovi prvi okrepitvi. To sta 26-letni in 183 centimetrov visoki branilec John DiBartolomeo, ki je v pretekli sezoni igral za Maccabi iz Haife in bil izbran celo za najbolj koristnega košarkarja državnega prvenstva, ter center Alex Tyus. Ta je leta 2014 z Maccabijem osvojil evroligo, zdaj pa je bil član Galatasarayja.

Anthony Randolph (v sredini) je podaljšal pogodbo z Real Madridom za eno leto. | Foto: Reuters Anthony Randolph (v sredini) je podaljšal pogodbo z Real Madridom za eno leto. Foto: Reuters Real podaljšal z Američanom, ki je zanimiv za Slovenijo

Anthony Randolph bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres Real Madrida in bo soigralec našega Luke Dončića. Američan je bil eden od ključnih mož ekipe iz španske prestolnice, njegovo ime pa se je večkrat povezovalo s slovensko reprezentanco, za katero bi lahko na letošnjem evropskem prvenstvu, ko bo sprejet nov zakon za tujce, zaigral kot naturaliziran košarkar. Že pred tem je pogodbo s kraljevim klubom podajšal tudi Felipe Reyes.

Dubljević se v Valencii počuti odlično

MVP finala španskega prvenstva Bojan Dubljević bo vse do leta 2020 nosil dres Valencie, ki ji je letos pomagal osvojiti premierni naslov španskih prvakov.

Špan prva okrepitev košarkarjev Union Olimpije

Jure Pelko zapušča Olimpijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jure Pelko zapušča Olimpijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida V vrste aktualnih državnih prvakov prihaja slovenski organizator igre Jan Špan, ki je v pretekli sezoni nastopal za Zlatorog iz Laškega, pred leti pa je že igral za Ljubljančane. Špan je bil v lanski sezoni med boljšimi igralci Lige Nova KBM, saj je za Zlatorog v povprečju dosegal 15,9 točke, 3,1 skoka in 3,6 podaje na tekmo. Nekdanji reprezentant Slovenije v mlajših kategorijah (U16, U18 in U20) je že nastopal za Union Olimpijo v sezoni 2010/2011, ko je v Ljubljano prestopil iz Litije. V svoji karieri je 24-letni in 187 centimetrov visoki košarkar igral še za Geoplin Slovan, Maribor Messer, Portorož, Šenčur, preizkusil pa se je tudi v tujini (Rakvere Tarvas, Estonija).

Pelko iz Olimpije v Helios

Prišel, videl, zmagal in se vrnil, bi lahko zapisali za Jureta Pelka. 27-letni branilec je v pretekli sezoni branil barve Union Olimpije, zdaj pa se vrača v Helios. Z Domžalčani je podpisal dvoletno pogodbo. "Domžalska ekipa pod vodstvom novega trenerja Jovana Beaderja počasi dobiva obrise za novo sezono, z Juretom Pelkom pa je prav gotovo dobila okrepitev, s katerim bodo cilji kluba, ki so zastavljeni visoko, lažje uresničljivi," so ob tem sporočili iz moštva Helios Suns.

24 milijonov, zakaj je Wade izbral to možnost

Nekdanji soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat Dwyane Wade (zdaj Chicago Bulls) je naznanil, da bo za prihodnjo sezono, ko se mu izteče pogodba, izkoristil možnost, da bo imel 24 milijonov dolarjev (20,5 milijona evrov) plače. Če bi se znašel na tržnici, takšnega zneska Wade pri 35 letih ne bi dobil, zato se je tudi odločil za ta korak.

Ob tem pa je na družbenem omrežju nekoliko posmehljivo zapisal: "Pri 35 letih sem dosegal 18,3 točke na 29 tekmah in imel 43-odstotni met. Če bi bil imel iste številke pri 25 letih, bi dobil 150 milijonov."

Slovo trenerja, ki je osvojil špansko prvenstvo

Pedro Martinez je Valencio popeljal na španski vrh, v klubu pa so na njegovo mesto pripeljali novega trenerja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pedro Martinez je Valencio popeljal na španski vrh, v klubu pa so na njegovo mesto pripeljali novega trenerja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Valencia je letos presenetljivo skočila na vrh španskega prvenstva in v velikem finalu s 3:1 premagala favorizirani Real Madrid na čelu z našim Luko Dončićem. Veliko zaslug za tovrstni podvig ima trener Pedro Martinez, ki pa v prihodnji sezoni ne bo na trenerskem stolčku tega kluba. Pri Valencii so se odločili za Txusa Vidorreto, ki je bi nazadnje na čelu ekipe Iberostar Tenerife in jo je popeljal do lovorike v Fibini ligi prvakov.

Na čelo Tenerifa je prišel bosanski strokovnjak Nenad Marković.

Derrick Brown ostaja v Istanbulu

Dopolnjevanja igralskega kadra so se lotili tudi pri turškem evroligašu Anadolu Efes. Pred dnevi je istanbulske vrste okrepil 201 centimeter visoki krilni košarkar Ricky Ledo, ki je bil do letos član Baskonie. S Turki je podpisal dvoletno pogodbo. Zdaj je jasno, da bo njegov soigralec tudi Derrick Brown, eden najmočnejših adutov moštva. Američan je s klubom sklenil dogovor o podaljšanju pogodbe do konca sezone 2018/19.

Olympiacos pripeljal Strelnieksa

Ali bo po odhodu Strelnieksa iz ekipe Brose Bamberg več priložnosti dobil naš Aleksej Nikolić? | Foto: Vid Ponikvar Ali bo po odhodu Strelnieksa iz ekipe Brose Bamberg več priložnosti dobil naš Aleksej Nikolić? Foto: Vid Ponikvar

Sloviti grški klub Olympiacos je podpisal dvoletno pogodbo z latvijskim organizatorjem igre Janisom Strelnieksom. Zdaj že nekdanji član Brose Bamberg je v pretekli sezoni evrolige dosegal 11,7 točke in 3,5 podaje na tekmo. S tem odhodom se bo morda pri Brose Bamberg odprla pot našemu Alekseju Nikoliću, saj je bila na tem igralnem mestu gneča, zato mladi Slovenec ni dobival prav veliko priložnosti.

Unicaja zadržala kapetana

Španska Unicaja Malaga si je z zmago v Eurocupu priigrala vstopnico za elitno evroligo za prihodnjo sezono, v svojih vrstah pa bo zadržala kapetana Carlosa Suareza.

Howard v Charlotte, menjava igralcev z Atlanto

Dwight Howard bo v prihodnji sezoni igral za Charlotte Hornets, ta pa bo v Atlanto, kjer je Howard igral, v zameno poslala Milesa Plumleeja in Italijana Marca Belinellija.

Ne spreglejte