Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
23. 6. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Erjon Kastrati Union Olimpija Gašper Okorn

Petek, 23. 6. 2017, 12.50

6 let, 6 mesecev

Osrečil Kosovo in se vrnil v "zmajevo" gnezdo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Pri ljubljanski Olimpiji sledijo obljubam o postopnem dopolnjevanju igralskega kadra. Po Janu Španu se v Ljubljano vrača še Erjon Kastrati.

Erjon Kastrati: Iz Krke v Union Olimpijo. Podpisal je enoletno pogodbo. | Foto: Sportida Erjon Kastrati: Iz Krke v Union Olimpijo. Podpisal je enoletno pogodbo. Foto: Sportida

Aktivnosti pri sestavi članske ekipe so pri Unionu Olimpiji dodobra prehitele vodstvene spremembe. Medtem ko vse bolj kaže, da bo skupščina kluba sklicana šele septembra, pa trener Gašper Okorn z mandatom za sestavo ekipe in proračunom v višini pol milijona evrov že gradi igralski mozaik. Trenutno ima na seznamu igralcev z veljavnimi pogodbami peterico. Staroselcem Gregorju Hrovatu, Žigi Jurčku in Janu Barbariču ter povratniku Janu Španu, ki je iz Zlatoroga v Olimpijo prestopil v četrtek, se je danes uradno priključil tudi 198 centimetrov visoki 22-letni krilni košarkar Erjon Kastrati.

Za Olimpijo in Kosovo

"Zelo vesel sem svoje vrnitve v Ljubljano. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da pomagam ekipi. Upam, da je pred nami uspešna sezona in, da dosežemo zastavljene cilje," je v pričakovani puhličasti prvi izjavi dejal donedavni član Krke, ki je že vse od začetka sestavljanja ekipe odkrita želja trenerja Okorna.

Košarkar iz Prištine, ki ima v žepu tudi slovenski potni list, je tako v enem tednu navdušil dva košarkarska deležnika. Že pred podpisom pogodbe z Olimpijo je namreč skupaj z Gezimom Morino (Primorska) obljubil zvestobo kosovski reprezentanci. Prestop je odobrila tudi Košarkarska zveza Slovenije.

Nakupov še ni konec

"Kastrati je domač igralec, ki je v zadnjih letih nabral precej izkušenj. Poznamo njegove značilnosti in kvalitete, zato sem prepričan, da se lahko vklopi v naš sistem in pomaga ekipi, ki se sestavlja korak za korakom, kot smo si zadali," pa je ob podpisu pogodbe dejal Okorn, ki bo del igralskega kadra zapolnil tudi s tujimi košarkarji. A še pred tem želi v svoje vrste zvabiti več Slovencev. Na njegovem sezamu želja naj bi bila tudi Tadej Ferme (Rogaška) in Jan Kosi (Primorska), medtem ko pa se vse bolj zdi, da je Mirza Begić kot večna želja trenutno še predrag za vrnitev v Ljubljano.

Ne spreglejte