Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
5. 12. 2019,
21.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,59

13

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov EuroBasket 2017

Četrtek, 5. 12. 2019, 21.20

4 leta, 4 mesece

IGOR KOKOŠKOV

Kokoškov brez pravega odgovora na kočljivo vprašanje o Dončiću

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,59

13

Igor Kokoškov | Igor Kokoškov in Luka Dončić: sodelovala v reprezentanci, v klubu pač ne. | Foto Vid Ponikvar

Igor Kokoškov in Luka Dončić: sodelovala v reprezentanci, v klubu pač ne.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, ki deluje pri Sacramento KIngs in bo po novem vodil tudi srbsko izbrano vrsto, je prilil nekaj olja na zvezdniški ogenj Luke Dončića, v pogovoru za hrvaški Index pa se je ob kočljivem vprašanju o ravnanju Phoenixa na naboru 2018 oklenil  "profesionalnega kodeksa".

Kar nekaj prahu je pred dnevi v Sloveniji dvignilo ameriško ugibanje o tem, zakaj je Sacramento kot drugi na naboru 2018 preskočil ljubljanskega mladeniča. Vse bolj pa postaja jasno, da se je uštel tudi Phoenix, ki je tedaj izbiral kot prvi. Njihov izbor je bil Deandre Ayton, medtem ko pa je Luka Dončić, kot je znano, po kupčiji z Atlanto pristal v Dallasu. Zato ne preseneča, da so se pri hrvaškem Indexu v pogovoru z Igorjem Kokoškovom, ki je bil v tistem obdobju trener Phoenixa, dotaknili tudi te teme. "Na žalost vam na to vprašanje zaradi poklicnega kodeksa ne morem odgovoriti. Ker pa ste me že vprašali, naj povem, da spim povsem mirno in brezbrižno," leto in pol pozneje odgovarja Kokoškov, ki je Dončiča seveda dobro poznal, saj sta plodno sodelovala na zlatem EuroBasketu 2017.

Igor Kokoškov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Najbolj raznovrsten košarkar na planetu?

Kokoškov, ki je Phoenix vodil eno sezono, nato pa se je po odpovedi v Arizoni preselil v štab Sacramento Kings, kljub vsemu ne skriva vidnega navdušenja nad Dončićem, za katerega pravi, da je morda v tem trenutku celo najbolj raznovrsten košarkar na svetu. ''Pri dvajsetih letih spada med najbolj dominantne v ligi. Nima smisla govoriti o potencialu, saj je to že prerasel. Njegova igra je očarljiva. Ni le stalna nevarnost za tekmečev koš, temveč odlično razigrava ekipo in vsakega soigralca dela boljšega,'' pravi srbski trener in dodaja, da se Luka še vedno razvija in raste, zato je težko ugibati o njegovih mejah. "Trenutno lahko le uživamo," pravi.

Dallas je idealen, a uspelo bi mu tudi drugje

Čeprav ni igral pod njegovo taktirko v Phoenixu, hkrati pa je zdaj tekmec Sacramenta, pa je Kokoškov prepričan o tem, da je prav Dallas idealno okolje za otroka ljubljanske Olimpije in nekdanjega zvezdnika madridskega Reala. "V Dallasu je v fantastičnem položaju, saj klub ne deluje stihijsko in spontano, temveč ima vsak zakaj tudi svoj zato. Načrtno so ga pripeljali v klub, poleg tega pa je eno leto preživel tudi ob Dirku Nowitzkem. Kot 19-letnik je postal vodja, tisti, ki prevzema odgovornost v trenutkih, ko se tekma lomi. Po drugi strani pa ima Luka takšne prilagoditvene sposobnosti in toliko talenta, da bi mu uspelo tudi v klubu z več zvezdniki," je v intervjuju za omenjeni hrvaški medij dejal novi selektor Srbije.

Luka Dončić
Sportal Dončićeva nova merila kakovosti
Luka Dončić in Igor Kokoškov
Sportal Uradno: selektorsko ustoličenje Igorja Kokoškova
Luka Dončić veselje zmaga
Sportal Dončić zmagal in ogrozil nori rekord legendarnega Jordana #video
Luka Dončić
Sportal Shaqovo sporočilo Dončiću
Ne spreglejte