Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 7. 2015,
10.05

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 19. 7. 2015, 10.05

8 let, 4 mesece

Jaka Blažič se ne želi odreči olimpijskim sanjam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav se bo slovenska košarkarska reprezentanca na EuroBasket 2015 podala v okrnjeni zasedbi, pa Jaka Blažič vztraja pri visokih ciljih.

"V tem trenutku težko govorimo o reprezentančnem dometu. A verjamem, da imamo vsi fantje v glavi le eno misel – olimpijske igre 2016. To mora biti cilj. Ne bo lahko, a cilji morajo biti visoki," je ob začetku priprav na EuroBasket brez dlake na jeziku dejal Jaka Blažič in s tem napovedal napad na eno od prvih šestih mest, ki vodijo vsaj v dodatne kvalifikacije, medtem ko si bosta olimpijski nastop že letos zagotovila le finalista evropskega prvenstva. S to mislijo je že kmalu po sobotnem popoldanskem prihodu v Kranjsko Goro opravil prvi trening v dvoran Vitranc. "Čaka nas veliko trdega dela do odhoda v Zagreb," se peklenskega trenažnega ritma zaveda 25-letni Gorenjec, tokrat celo edini slovenski reprezentant s polno evroligaško sezono. Kot takšen bi v teoriji moral tudi v izbrani državni vrsti prevzeti eno od vodilnih vlog, kar pa še zdaleč ni samoumevno. Selektor Jure Zdovc je bil namreč lani pri odmerjanju minut na parketu do Blažiča izjemno zadržan.

Kako bo letos? "O tem nisva govorila. Prišel sem tako kot vsi preostali. Reprezentanci želim pomagati po svojih najboljših močeh. Najbolj sem lahko koristen na parketu. Jasno, želim igrati in prevzeti vidno vlogo. A to si bom pač moral izboriti s svojim delom," se zaveda Blažič.

Negotova srbska prihodnost

Samozavest, s katero se je podal v dokazovanje pred Zdovcem, izvira tudi iz kakovostne klubske sezone, v kateri je zablestel v evroligi, se s Crveno zvezdo veselil naslova prvaka v ligi ABA in v Srbiji končal vladavino Partizana. "Sezona je bila res dobra. Res je sicer, da si lahko očitam nekoliko nestabilno formo. Predvsem padec v zadnjem delu me ni mogel prav navdušiti. No, na srečo se ni poznal pri rezultatu," pravi nekdanji član Triglava, Slovana in Olimpije, ki ima z rdeče-belim klubom iz Beograda še veljavno pogodbo, a predčasnega slovesa od prestolnice nekdanje skupne države ne izključuje. "Rad bi ostal v Crveni zvezdi ter z njo nadaljeval tam, kjer smo končali. A ni vse odvisno od mene. Bomo videli. V tem trenutku težko povem kaj več," pravi Jaka, ki se je v medijski domišljiji že znašel tudi pod Zdovčevim klubskim okriljem. Na koncu se je izkazalo, da so njegov "prestop" v Gaziantep zakuhali turški novinarji, ki so ga zamenjali z reprezentančnim soigralcem Juretom Balažičem.

Ne spreglejte