Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2022,
12.30

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Natisni članek

Mike Tobey Slovenska košarkarska reprezentanca Košarkarska zveza Slovenije Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 16. 6. 2022, 12.30

1 leto, 10 mesecev

Goran Dragić na prvem treningu

Prizor, ki je orosil oči slovenskih ljubiteljev košarke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

reprezentanca 2018 Goran Dragić Blažič | Goran Dragić je nazadnje nosil slovenski dres leta 2017. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Goran Dragić je nazadnje nosil slovenski dres leta 2017.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Zmaj se je vrnil," ponosno sporoča Košarkarska zveza Slovenije. Goran Dragić, nepozabni zlati kapetan z zadnjega EuroBasketa, je danes opravil prvi trening s slovensko košarkarsko reprezentanco po petih letih. V kratkem videu, s katerim je krovna zveza začinila težko pričakovan trenutek, ne gre prezreti, da se dolgoletni zvezdnik lige NBA odlično razume s centrom Mikom Tobeyjem.

Sportal Prvi trening brez Dončića, Gorana Dragića in Čančarja. Kdaj pridejo? #video

To je težko pričakovani prizor, ki bo orosil oči slovenskih ljubiteljev košarke. Teh ni malo, evforija pa v vedno bolj vročem predpoletnem obdobju raste iz dneva v dan. Konec meseca bo doživela prvi vrhunec, ko naj bi v razprodani dvorani Stožice na kvalifikacijski tekmi za SP proti Hrvaški na parketu sodelovala tako Goran Dragić kot tudi Luka Dončić, največja magneta za promocijo slovenske košarke.

Če se bo drugi pridružil pripravam šele tri dni pred srečanjem z južnimi sosedi, pa bo izkušeni Ljubljančan, 36-letni zmaj iz Kosez, takrat opravil že veliko treningov s soigralci. Danes je opravil prvega po petih letih in pokazal, kako dobro se razume s centrom Mikom Tobeyjem. Z Američanom s slovenskim potnim listom, ki je pred kratkim zapustil Valencio (in soigralca Klemna Prepeliča), je lani na olimpijskih igrah zgledno sodeloval prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste Dončić.

Tokrat sta atraktivno akcijo, s katero LD77 pogosto navdušuje v ligi NBA ob sodelovanju z visokimi soigralci pri Dallas Mavericks, izvedla Dragić in Tobey, drugi pa jo je končal z zabijanjem. Goran je poln elana, motivacije. Na dveh tekmah, na katerih bo ponovno oblekel slovenski dres, se želi pokazati v najboljši luči, obenem pa bo nosil kapetanski trak. Tega mu je predal Edo Murić in napovedal, da bodo poskušali zlatega kapetana z EuroBasketa 2017 prepričati, da bi ostal del slovenske zasedbe tudi na bližajočem se spektaklu v Nemčiji.

trening košarkarska reprezentanca
Sportal "Prepričevanje Gorana Dragića za evropsko prvenstvo se je že začelo!" #video
Luka Dončić Boban Marjanović
Sportal Slovo Luke Dončića od velikega prijatelja?
Ne spreglejte