Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
1. 7. 2012,
10.26

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boston Celtics Kevin Garnett Ray Allen Steve Nash Blake Griffin Eric Gordon

Nedelja, 1. 7. 2012, 10.26

5 let, 7 mesecev

Garnett bo ostal Kelt, Allena snubijo Heat

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kevin Garnett naj bi se odločil za nadaljevanje kariere z Boston Celtics. Raya Allena snubijo Miami Heat. Blake Griffin bo podaljšal z LA Clippers. Kaj je iz svojih virov še izvedel ESPN?

Čeprav je razmišljal o koncu kariere, naj bi Kevin Garnett podaljšal pogodbo z Boston Celtics. Prvič v karieri je prosti agent. Za triletno pogodbo naj bi dobil 34 milijonov. 36-letnik je v svoji peti sezoni za Celtics (prej je 12 let igral za Minnesoto Timberwolves) dosegel v povprečju 15,8 točke in 8,2 skoka na tekmo (v končnici pa kar 19,2 točke in 10,3 skoka).

Garnett ni edini Kelt, ki je s prvim julijem postal prosti igralec. Tu so še Jeff Green, Brandon Bass in Ray Allen. Slednji je še starejši od Garnetta in je moral prješnji teden na operacijo gležnja. Vprašanje je, če se bo vrnil v Boston. Želijo ga Miami Heat. Obljubljajo mu prstan in tri milijone. Medtem prvake zapušča Ronny Turiaf, ki se od marca, ko je prišel v klub, ni naigral.

Miami želi tudi Steva Nasha, a ta se bo že to nedeljo sestal z New York Knicks. Ker je vse bolj jasno, da zapušča Phoenix Suns, ti zdaj nazaj želijo Gorana Dragića. Slovenskega reprezentanta snubijo tudi Toronto Raptors. Gogijev glavni pogoj pri novi pogodbi je - prva peterka.

Griffin bo podaljšal, Carter bo ostal Maverick

Krilni center Blake Griffin bo z Los Angeles Clippers podaljšal za pet sezon, poroča ESPN, ki se sklicuje na svoje vire. Medtem je branilec Chris Paul zavrnil triletno pogodbo za 60 milijonov ameriških zelencev. To ne pomeni, da ne bo ostal v Staples Centru. Ima namreč še enoletno pogodbo za 17,7 milijona, nato pa bo lahko podpisal maksimalno pogodbo - za pet let za 108 milijonov.

Vince Carter naj bi kariero nadaljeval v Dallas Mavericks. Obljubili so mu 3,1 milijona za še eno sezono. Zanj bo to že 15. sezona. Za njim je ena slabših sezon, ko je odigral le 40 tekem in imel povprečje 10,1 točke in 3,3 skoka. Lanski prvaki želijo na mestu branilca še eno okrepitev in sicer jih zanima prosti agent Brandon Roy.

Po ESPN-ovih virih se je trener Scott Brooks dogovoril za novo štiriletno pogodbo z Oklahomo City Thunder. Na leto naj bi dobil več kot štiri milijone.

Gordon ima snubce, Lewis zapustil New Orleans

Eric Gordon bo na prvi dan obdobja prostih agentov obiskal Indiano Pacers. V ponedeljek gre k Houston Rockets, v torek k Phoenix Suns, nato pa naj bi se sestal še s Portland Trail Blazers, Charlotte Bobcats in Dallas Mavericks. New Orleans Hornets sicer nameravajo izenačiti ponudbo in ga zadržati v ekipi. Gordon cilja na maksimalno pogodbo - 58 milijonov za štiri leta.

Po pričakovanjih New Orleans zapušča Rashard Lewis, ki je k njim pred dobrim tednom prišel po kupčiji z Washington Wizards. Dogovorili so se za odkup pogodbe v višini 13,7 milijona dolarjev.

Ne spreglejte