Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 11. 2023,
23.09

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Partizan Beograd Mike Tobey Crvena zvezda Alba berlin Žiga Samar Evroliga Barcelona Real Madrid

Petek, 17. 11. 2023, 23.09

5 mesecev, 2 tedna

EVROLIGA, 9. KROG

Vodilni Real se ne ustavlja, Barceloni španski obračun, Partizan ugnal Samarjeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Real Madrid Edy Tavares | Real je še edina stoodstotna ekipa v evroligi. | Foto Guliverimage

Real je še edina stoodstotna ekipa v evroligi.

Foto: Guliverimage

V pospešenem ritmu se nadaljuje tekmovanje v evroligi. Košarkarji Crvene zvezde z Mikom Tobeyjem so po visoki zmagi nad Fenerbahčejem v prejšnjem krogu tokrat tesno izgubili na gostovanju pri Olympiacosu (83:88). Tobey je v dobrih 14 minutah na parketu vknjižil sedem točk (2/2 za 2, 1/2 za 3) in štiri skoke, tekmo pa je zaradi petih osebnih napak končal predčasno. Vodilni Real Madrid je v domači dvorani v četrtek z 91:73 ugnal Monaco. V petek je Barcelona, ki je v prejšnjem krogu visoko izgubila, s 74:70 premagala Valencio, Partizan pa je z 89:74 premagal berlinsko Albo.

Cedevita Olimpija Simone Pianigiani
Sportal Italijan na zatožnem stolu: Prst želite uperiti vame?

Zmago Olympiacosa proti Crveni zvezdi, ki je v tretji četrtini zmogla le devet točk, je enajst sekund pred koncem z zadetima prostima metoma potrdil Kostas Papanikolaou. Pri grški zasedbi se je na koncu z 28 točkami najbolj izkazal Alec Peters (4/8 za 3), za Zvezdo pa je odlično partijo prikazal Nemanja Nedović, ki je dosegel 26 točk. Srbski klub je na svoji deveti tekmi sezone zabeležil šesti poraz, Olympiacos pa je dosegel svojo šesto zmago.

Mike Tobey je dosegel sedem točk. | Foto: Guliverimage Mike Tobey je dosegel sedem točk. Foto: Guliverimage

Real je pot k svoji osmi zmagi (čaka ga še zaostala tekma z Maccabijem) v sezoni tlakoval že v prvi četrtini, ki jo je dobil s 30:20, še bolj prepričljivi so bili domači v tretjem delu srečanja, ki so ga dobili s 27:11, Monaco pa je v zadnjih desetih minutah lahko samo še nekoliko omilil poraz. Džanan Musa je ob zmagi Reala dosegel 21 točk, Donatas Motiejunas jih je za Monaco prispeval 14.

Maccabi iz Tel Aviva je v Beogradu, kjer igra domače tekme zaradi vojaškega konflikta v svoji državi, premagal Fenerbahče (78:73) in se s peto zmago izenačil s turško zasedbo, v kateri kot pomočnik trenerja deluje bivši slovenski selektor Rado Trifunović.

Barcelona je v petek na španskem obračunu premagala Valencio. Za konec kroga je Partizan, ki ga v ponedeljek v okviru lige ABA čaka gostovanje v Stožicah pri Cedeviti Olimpiji, v Beogradu premagal Albo Berlin z Žigo Samarjem. Legionar je v 11 minutah in pol vknjižil 4 točke, skok, podajo in ukradeno žogo. 

Evroliga, 9. krog:

Četrtek, 16. november:

Petek, 17. november:

Lestvica:

Ne spreglejte