Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
22.24

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Mike Tobey Barcelona Real Madrid Partizan Crvena zvezda Alba berlin Žiga Samar Evroliga

Sreda, 15. 11. 2023, 22.24

5 mesecev, 2 tedna

EVROLIGA, 8. KROG

Real ostaja neporažen, visok poraz Barce, Samar izgubil dvoboj najslabših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Crvena zvezda Mike Tobey | Mike Tobey je s Crveno zvezdo visoko premagal Fenerbahče. | Foto Guliverimage

Mike Tobey je s Crveno zvezdo visoko premagal Fenerbahče.

Foto: Guliverimage

Vodilni Real Madrid je v osmem krogu evrolige stežka strl odpor Valencie (76:73) in ostal neporažen. Fenerbahče je po porazu s Partizanom gostoval še pri Crveni zvezdi, katere barve brani slovenski reprezentant Mike Tobey, in visoko izgubil. Srbsko moštvo ga je odpravilo s 87:56. Žiga Samar je z Albo Berlin izgubil z Asvelom (68:73) in so tako zdaj mladi slovenski reprezentant in soigralci edini z eno samo zmago. Drugi poraz pa je doživela Barcelona, ki jo je Baskonia nadigrala s 94:71.

Beograjski klub je povsem prevladoval na torkovem dvoboju osmega kroga evrolige s Turki. Crvena zvezda je narekovala ritem od prve četrtine in vodila že za skoraj 30 točk, Fenerbahče pa ni imel nobene možnosti za preobrat. Mike Tobey je na parketu preživel 18 minut in v tem času dosegel tri točke, dodal pa šest skokov in podajo. Najbolj razpoložen pri zmagovalcih je bil Miloš Teodosić z 18 točkami.

Žiga Samar | Foto: Guliverimage Žiga Samar Foto: Guliverimage Maccabi, ki zaradi varnosti svoje tekme prav tako igra v Beogradu, je klonil proti Olympiacosu s 74:79.

Real Madrid je bil v torek zvečer na pragu prvega poraza v sezoni, saj je bila Valencia v igri za zmago vse do zadnje minute, nazadnje pa je po izenačenju na 72:72 madridska ekipa slavila s 76:73.

Je pa v sredo drugi poraz doživela pred tem krogom druga na lestvici Barcelona, in to zelo boleč, saj jo je španski tekmec Baskonia premagal s kar 94:71. Dve minuti pred koncem je Baskonia pravzaprav vodila že za 30 točk (94:64). S 26 točkami je bil prvi strelec zmagovalne ekipe Markus Howard, 20 jih je dodal nekdanji član ljubljanske Olimpije Codi Miller-McIntyre, 19 pa Chima Moneke.

Berlinska Alba z Žigo Samarjem je priložnost za drugo zmago iskala na domačem parketu proti Asvelu, ki je prav tako imel eno samo zmago. Do druge so prišli Francozi, s 73:68. Z 19 točkami je bil prvi strelec Asvela Timothe Luwalu-Cabarro, pri Albi pa je bil edini dvomesten Johannes Thiemann (16 točk). Mladi član slovenske reprezentance Žiga Samar je na parketu preživel pet minut in v svojo statistiko vpisal eno ukradeno žogo, eno izgubljeno in tri osebne napake. Na koš sploh ni vrgel.

Panathinaikos športnega direktorja Sanija Bečirovića je prišel do četrte zmage, s 73:71 je grški klub premagal litovski Žalgiris.

Evroliga, 8. krog:

Torek, 14. november:

Sreda, 15. november:

Lestvica:

Ne spreglejte