Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2023,
22.19

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Olympiacos Real Madrid Fenerbahče Anadolu Efes Klemen Prepelič Valencia Barcelona Mike Tobey Evroliga

Petek, 10. 2. 2023, 22.19

1 leto, 2 meseca

EVROLIGA, 24. KROG

Drama v Atenah osrečila Prepeličeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Valencia Klemen Prepelič | Valencia Klemna Prepeliča je zmagala z 92:91. | Foto Guliver Image

Valencia Klemna Prepeliča je zmagala z 92:91.

Foto: Guliver Image

Za konec 24. kroga evrolige je Valencia Klemna Prepeliča gostovala pri Panathinaikosu in po izenačeni končnici zmagala z 92:9. Odločilni koš oziroma trojko je v zadnji sekundi zadel Chris Jones, ki je tokrat zbral 24 točk. Slovenski legionar je ob zmagi igral slabih 15 minut in vpisal dve točki iz prostih metov (trojke 0:2), tri asistence in dva skoka. Monaco je premagal Lyon, Žalgiris pa Baskonio.

potres, Turčija
Sportal Šport v Turčiji ob katastrofalnem potresu zastal

Za Valencio je bila to šesta zmaga v zadnjih sedmih nastopih v evroligi in trinajsta v sezoni.

Pomembno zmago v boju za končnico je dosegel Žalgiris, ki je bil na domačem parketu boljši od neposrednega tekmeca Baskonie z 79:75. Deset tekem pred koncem sta obe ekipi pri razmerju 13-11. Ključna igralca pri Žalgirisu sta bila Rolands Smits z 20 točkami in Egaras Ulanovas s 16 točkami, petimi skoki in petimi podajami.

Barcelona z Mikom Tobeyjem je v četrtek z 92:75 slavila na gostovanju pri Virtusu iz Bologne. Katalonska ekipa je že po polčasu vodila s 47:27, po treh četrtinah pa že s 74:39. Tobey je ob zmagi v slabih 20 minutah dosegel sedem točk (2/4 za 2, 1/2 za 3) in dva skoka. Crvena zvezda je na krilih 28 točk (6/9 za 3) Nemanje Nedovića z 89:86 ugnala Maccabi Tel Aviv, Partizan pa je z 82:71 premagal Bayern.

Partizan je ugnal Bayern. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Partizan je ugnal Bayern. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Crvena zvezda je v Izraelu vodila večji del tekme, na koncu pa v napeti končnici zabeležila enajsto zmago (89:86), ki jo ohranja v igri za eno od prvih osmih mest oziroma četrtfinale. Za rdeče-bele je to prva zmaga po štirih porazih in šele tretja v 2023 oziroma na zadnjih osmih tekmah, Maccabi (12-12) pa je izgubil drugič v sezoni na domačem parketu. Pri Maccabiju je blestel Wade Baldwin z 38 točkami (trojke 6:10, indeks 39), a to ni bilo dovolj za zmago.

Na vrhu ostajajo košarkarji Olympiacosa, ki so v dvoboju prvega in zadnjeuvrščenega moštva v Berlinu v sredo prepričljivo s 93:60 premagali domačo Albo. Odlično predstavo je pokazal Saša Vezenkov, ki je ob odličnem odstotku meta dosegel 28 točk, temu je dodal še 13 skokov.

Saša Vezenkov je dosegel 28 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Saša Vezenkov je dosegel 28 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vodstvo lige je v tem krogu zaradi uničujočega potresa odpovedalo obe tekmi, ki bi se morali odviti v Turčiji, torej obračun Anadolu Efes - Real Madrid in Fenerbahče - Olimpia Milano.

 

Evroliga, 24. krog:

Sreda, 8. februar:

Četrtek, 9. februar:

Petek, 10. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte