Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2023,
22.22

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Yogi Ferrell Fenerbahče Barcelona Real Madrid Partizan Beograd Crvena zvezda Mike Tobey Evroliga Žiga Samar Alba berlin

Petek, 24. 11. 2023, 22.22

5 mesecev

EVROLIGA, 10. KROG

Samar s soigralci nemočen, Partizan dobil 100 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Alba Berlin Žiga Samar Real Madrid | Žiga Samar je dosegel osem točk. | Foto Guliverimage

Žiga Samar je dosegel osem točk.

Foto: Guliverimage

Berlinska Alba z Žigo Samarjem je v desetem krogu evrolige zabeležila še deveti poraz. Najslabša ekipa lige je v četrtek s 75:99 klonila proti vodilnemu Real Madridu, ki je še pri stoodstotnem izkupičku. Še pred tem je Barcelona z 92:90 slavila na gostovanju pri Maccabiju, ki domače tekme igra v dvorani Aleksandra Nikolića v Beogradu.

Cedevita Olimpija
Sportal Tudi v osmem poskusu brez uspeha

Berlinska Alba tudi po svoji deseti tekmi v najmočnejšem evropskem tekmovanju ostaja pri eni zmagi. Real Madrid je bil pred domačimi navijači zanesljivo boljši (99:75), potem ko je že v prvi četrtini, ki jo je dobil s 27:17, nakazal potek srečanja. Slovenski reprezentant Žiga Samar je na igrišču preživel slabih 19 minut, v katerih je dosegel osem točk (2/5 za 2, 1/2 za tri, 1/2 prosti meti), kar je največ v tej sezoni, tako da je s tem postavil tudi svoj evroligaški rekord. K temu dosežku je 22-letni košarkar dodal še tri skoke in pet asistenc, izgubil pa je eno žogo. Najboljši strelec Reala je bil Mario Hezonja s 26 točkami, ki je dosegel pet trojk iz šestih poskusov, za Albo je Gabriele Procida dosegel 14 točk.

Samar v eni izmed obrambnih akcij v boju s Sergiom Rodriguezom. | Foto: Guliverimage Samar v eni izmed obrambnih akcij v boju s Sergiom Rodriguezom. Foto: Guliverimage

Zmago Barcelone nad Maccabijem je 12 sekund pred koncem z enim zadetim prostim metom potrdil Nicolas Laprovittola, ki je bil s 23 točkami tudi najboljši strelec svoje ekipe. Maccabi je imel nato sicer na voljo še napad, a je Lorenzo Brown sekundo pred koncem zgrešil poskus za tri in zmaga je odšla na stran Kataloncev. Za Maccabi je Wade Baldwin IV. dosegel 19 točk.

Največ drame je bilo v četrtek na srečanju med francoskim Asvelom in nemškim Bayernom, ki je po dveh podaljških slavil s 101:100. Bayern je v drugem podaljšku po trojki Parisa Leeja 35 sekund pred koncem zaostajal s 97:100, nato je 18 sekund pred koncem s trojko odgovoril Sylvain Francisco, ki je izid izenačil, zmago gostom je dve sekundi pred koncem z enim zadetim prostim metom zagotovil Niels Giffey. Devin Booker in Leandro Bolmaro sta za zmagovalno ekipo dosegla po 16 točk, za Asvel je Mike Scott prispeval 21 točk (5/8 za 3), prav toliko jih je dosegel tudi Joffrey Lauvergne.

Poraza beograjskih ekip

Partizan je po porazu s Cedevito Olimpijo v ligi ABA v petek zvečer izgubil še evroligaški dvoboj, s 100:94 je bil boljši Anadolu Efes, pri katerem je Shane Larkin dosegel kar 27 točk. Za beograjsko ekipo sta več kot 20 točk dala Frank Kaminsky (24) in Perry Dozier (21). Po treh četrtinah so črnobeli sicer še vodili za 10 točk, nato pa zadnjo izgubili z 20:36. Partizan tako po desetih odigranih tekmah ostaja pri štirih zmagah.

Partizan krepi ekipo

Yogi Ferrell | Foto: Nik Moder/Sportida Yogi Ferrell Foto: Nik Moder/Sportida Kot poroča Telesport, naj bi Partizan v kratkem okrepil nekdanji član Cedevite Olimpije Yogi Ferrell. Tridesetletni branilec je po odhodu iz Cedevite Olimpije igral na Kitajskem v ligi CBA za Shanghai Sharks, kjer je v povprečju dosegal 15 točk in 5,9 asistence na srečanje. Kot še poroča Sportando, naj bi Partizan uradno novo okrepitev naznanil po uradni prekinitvi sodelovanja Ferrella s kitajskim klubom. Ferrell je dres Olimpije oblekel decembra 2021, pred tem je nosil tudi dres Panathinaikosa. Pred prihodom v Evropo je skoraj celotno kariero preživel v ligi NBA in v razvojni ligi NBA. Med drugim je bil leta 2017 izbran tudi v drugo najboljšo peterko novincev najmočnejše lige na svetu.

Brez pravih možnosti za zmago pa je bil drugi predstavik lige ABA v evroligi, Crvena Zvezda. Doma je proti Milanu izgubila z 71:93 in tako ostaja pri trhe zmagah. Dejan Davidovac je dal za Zvezdo 18 točk, Mike Tobey v 12 minutah na parketu nobene (dva skoka). Kar 32 točk je za milansko ekipo dosegel nemški košarkar Maodo Lo.

Evroliga, 10. krog:

Četrtek, 23. november:

Petek, 24. november:

Lestvica:

Ne spreglejte