Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2023,
22.54

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Krka ABA 2

Četrtek, 26. 1. 2023, 22.54

1 leto, 2 meseca

Druga liga ABA, turnir v Banjaluki

Drugi poraz Krke, Domžalčani pa še brez praske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
DP košarka Šenčur Krka Leon Stergar | Novomeščani so doživeli drugi poraz v ligi ABA 2. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Novomeščani so doživeli drugi poraz v ligi ABA 2.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Košarkarji novomeške Krke so doživeli drugi poraz v regionalnem tekmovanju, ligi Aba 2. Na turnirju v Banjaluki so morali priznati premoč domači ekipi, Borac je zmagal s 83:72 (22:23, 38:37, 59:53). Košarkarji Helios Suns pa so dosegli še deveto zmago v sezoni in ostajajo edina neporažena ekipa v ligi. Tokrat so premagali Zlatibor s 93:71 (23:16, 46:38, 63:60).

Helios Suns
Sportal Helios Suns še naprej stoodstotni v ligi Aba 2, Šenčur pa do prve zmage

Krka je imela pred današnjim obračunom le en poraz, Borac dva, zdaj sta ekipi izenačeni z razmerjem 7-2 in tik pod vrhom, kjer je kot edino še neporaženo moštvo domžalski Helios z osmimi zmagami.

V Banjaluki danes Novomeščani po izenačenem prvem delu v drugem polčasu niso imeli pravih možnosti za uspeh. Do polovice tekme so bili gostje za odtenek boljši, a so nazadnje z nekoliko večjo razliko vodili pri 33:27. Domači so se nato že do polčasa povsem približali, v tretji četrtini pa so si hitro priigrali skoraj deset točk naskoka. To pa je bila prednost, ki jo je Krka zaman lovila do konca. Razlika sicer ni bistveno narasla, toda Borac je zanesljivo pripeljal tekmo do zmage.

Pri Krki je strelsko izstopal le Jan Špan z 20 točkami, 13 jih je dodal Mate Vucić. Za domače je Aleksandar Langović dosegel 20 točk, nekdanji član Krke Jan Rebec pa 11.

Domžalčani ostajajo edina neporažena ekipa v Aba 2

Košarkarji Helios Suns so v deveti tekmi lige Aba 2 na turnirju v Banjaluki dosegli še deveto zmago v sezoni in ostajajo edina neporažena ekipa. Tokrat so premagali Zlatibor s 93:71 (23:16, 46:38, 63:60).

Domžalčani so za osmo zmago v regionalnem tekmovanju pred dvema dnevoma premagali Sutjesko, danes pa je bil njihov tekmec Zlatibor.

V prvem delu so bili v prednosti domžalski košarkarji, a si večjega naskoka, razen v začetku druge četrtine, ko so povedli za devet točk, še niso priigrali. Zlatibor se je ob koncu tretje in na začetku četrte tako povsem vrnil v igro in znižal na 62:63.

A v naslednjih minutah je Helios z delnim izidom 14:4 le postavil temelje za zmago. V zadnjih minutah pa je bil promet le še enosmeren, saj so se Domžalčani povsem sprostili in zadnjo četrtino dobili kar s 30:11.

Lovro Buljević je dosegel 22 točk, Blaž Mahkovic 18, Tibor Mirtič pa je enajstim točkam za dvojni dvojček dodal še deset skokov.

Na prvi današnji tekmi v Banjaluki je novomeška Krka izgubila proti domači ekipi, Borac je zmagal s 83:72, to je bil drugi poraz Krke v sezoni.

Ne spreglejte