Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
19. 8. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

EuroBasket 2017 Gašper Vidmar Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 19. 8. 2017, 12.00

6 let, 7 mesecev

Dragić ponosen, da so se po katastrofi pobrali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Goran Dragić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvič na letošnjih pripravah na evropsko prvenstvo so slovenski košarkarji del tekme delovali povsem nebogljeno. V prvem polčasu proti Izraelu so bili v obrambi neprepoznavni (32:51), nato pa se v drugem delu dvignili in kljub porazu s 84:89 naredili kapetana Gorana Dragića ponosnega. Ta jasno opozarja, da si takšnih začetkov ne smejo več privoščiti. Naslednji test bodo imeli Slovenci danes ob 19. uri proti Turčiji.

Izrael je v prvem polčasu vodil že za 22 točk. Slovenska obramba nikakor ni delovala, saj ni bilo videti prave energije, ki je sicer zaščitni znak naše reprezentance. Tako so izbranci Igorja Kokoškova po prvih dvajsetih minutah dobili že 51 točk, dosegli pa jih 32.

Prav tako so v prvem polčasu izgubili 15 žog, kar je občutno previsoka številka in tega se srbski strokovnjak na slovenski klopi zaveda.

Zato pa je bila slika drugačna v drugem delu. Mladi Luka Dončić je sprožil projektile z razdalje in tekmo končal pri 24 točkah ter petih zadetih trojkah. Slovenski košarkarji so vrgli kar 28 trojk in bili le sedemkrat uspešni. Klemen Prepelič je recimo zgrešil vseh šest poskusov, kapetan Goran Dragić pa je iz šestih metov zadel le enega. Eno trojko je prispeval še Američan Anthony Randolph (16 točk).

"Prav gotovo moramo bolje odigrati uvodne minute tekme"

Luka Dončić je bil s 24 točkami spet najboljši strelec Slovenije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Dončić je bil s 24 točkami spet najboljši strelec Slovenije. Foto: Grega Valančič/Sportida Kljub temu je bil Dragić s 17 točkami drugi najboljši strelec, prispeval pa je še pet podaj: "Tekmo smo začeli zelo slabo, brez prave energije. Predvsem zaradi tega smo po prvem polčasu izgubljali za 20 točk. Ob koncu srečanja smo se dobro odzvali, prišli na štiri točke zaostanka in imeli priložnost, da povsem ujamemo Izraelce. Po tako visokem zaostanku se je zelo težko vrniti. Ponosen sem na svojo ekipo, ki se je borila do konca. Definitivno moramo boljše odigrati uvodne minute tekme."

"Po katastrofalnem prvem polčasu smo v drugem delu strnili vrste v obrambi in odigrali bolje. Za končno zmago nam je zmanjkalo nekaj moči. V prihodnje moramo od prve minute igrati bolj zavzeto. Danes nas čaka še ena zahtevna tekma, na kateri želimo zmagati petič v tem pripravljalnem obdobju," pa je dejal Gašper Vidmar.

Ne spreglejte