Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2011,
17.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kobe Bryant Los Angeles Lakers Chicago Bulls

Sreda, 4. 5. 2011, 17.26

8 let, 1 mesec

Dallas boljši od Jezernikov, Biki izenačili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V konferenčnem polfinalu košarkarske lige NBA so Los Angeles Lakers še drugič izgubili proti Dallasu (81:93), Chicago pa se je Atlanti oddolžil za poraz na prvi tekmi (86:73).

Košarkarji Dallas Mavericks so na gostovanju pri Los Angeles Lakers v dvorani Staples Center vknjižili novo zmago. Tokrat so jezernike odpravili s 93:81 in v polfinalu zahodne konference povedli z 2:0. Tretja tekma bo v Teksasu. Na vzhodu so Chicago Bulls s 86:73 doma premagali Atlanta Hawks in izid poravnali (1:1).

Tokrat je v mestu angelov blestel Nemec Dirk Nowitzki, ki je k zmagi teličkov nad dvakratnimi branilci naslova prispeval 24 točk, Shawn Marion pa jih je dodal 14. Jason Kidd je dodal deset točk in pomagal Dallasu v boju na štiri zmage tekmece potisniti na rob preživetja.

Pri LA Lakers, ki niso izgubili uvodnih dveh tekem serije vse od finala 2008, je 23 točk zbral Kobe Bryant. Le trem ekipam se je v prvenstvu NBA doslej po uvodnih dveh domačih porazih v seriji uspelo vrniti v igro. "Pred nami je velik izziv, a takšen položaj smo si 'skuhali' sami," je po drugem zaporednem domačem porazu dejal sloviti trener jezernikov Phil Jackson. Poleg tega se lahko zgodi, da bodo jezerniki v Dallasu oslabljeni, saj je bil 24,4 sekunde pred koncem izključen Ron Artest, ker je namerno udaril gostujočega košarkarja Joseja Bareo, tako da ga bržčas čaka suspenz vodstva lige.

V Chicagu se je na novo okronani najkoristnejši igralec lige (MVP) Derrick Rose vnovič izkazal in zbral 25 točk, Joakim Noah pa je k zmagi bikov, s katero so skupni izid v zmagah na obračunu proti sokolom poravnali na 1:1, dodal 19 točk in 14 skokov. Na drugi tekmi polfinala vzhodne konference so prvi nosilci pokazali, zakaj so bili po rednem delu najboljši, in si kmalu priigrali 14 točk prednosti.

Pri gostih je Jeff Teague, ki je nastopil namesto poškodovanega Kirka Hinricha, pokazal novo dobro predstavo in zbral 21 točk, zatajila pa sta Joe Johnson in Jamal Crawford, ki sta navdušila na uvodni tekmi serije. Johnson je s 34 točk pristal na 16, Crawford pa je današnjo tekmo končal pri enajstih točkah (na prvi jih je zbral 22).

Obračun se zdaj seli v zvezno državo Georgia, kjer bosta naslednji dve tekmi. Tekma se je sicer začela s posebno slovesnostjo, ko je komisar lige NBA David Stern izročil nagrado za MVP Rosu, najmlajšemu košarkarju doslej s to prestižno lovoriko.


Ne spreglejte