Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
6. 8. 2017,
9.04

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

Natisni članek

Klemen Prepelič Jaka Blažič EuroBasket 2017

Nedelja, 6. 8. 2017, 9.04

2 leti, 8 mesecev

Resen test za Gorana Dragića in druščino

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6
Luka Dončić in Goran Dragić | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred slovensko košarkarsko reprezentanco je tretja pripravljalna tekma in druga na turnirju v Mariboru. Po petkovi zmagi proti Madžarski jo tokrat v sklopu priprav na evropsko prvenstvo čaka bistveno bolj neugodna Češka, ki je v soboto Madžare zmlela. "Odigrati bomo morali prepoznavno košarko. Čehi so boljši nasprotnik kot Madžari," opozarja Klemen Prepelič.

Slovenija in Češka sta obe preskočili Madžarsko. S slednjo so imeli več dela slovenski košarkarji, ki so njen odpor strli šele po treh četrtinah. Zato pa so Čehi v soboto začeli stopnjevati tempo že od samega začetka in nenehno povečevali naskok, ki je na koncu znašal kar 34 točk (85:51).

Čeprav bodo Čehi na evropskem prvenstvu nastopili brez osrednjega zvezdnika Jana Veselyja, ki se je odločil za prosto poletje, bodo neugoden nasprotnik. Naša izbrana vrsta na čelu s kapetanom Goranom Dragićem bo že danes občutila na svoji koži bolj resnega tekmeca, zato bo moral biti pristop za razliko od dvoboja z Madžarsko, zlasti v obrambi, pravi že od samega začetka.

Čehi so boljši nasprotnik kot Madžari

"Nihče se ne bo pred tekmo predal. Kot pravi selektor, moramo stremeti k svoji igri. Čehi so boljši nasprotnik kot Madžari. Na zadnjem evropskem prvenstvu so bili v četrtfinalu. To bo zelo težka tekma," opozarja Prepelič. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Nihče se ne bo pred tekmo predal. Kot pravi selektor, moramo stremeti k svoji igri. Čehi so boljši nasprotnik kot Madžari. Na zadnjem evropskem prvenstvu so bili v četrtfinalu. To bo zelo težka tekma," opozarja Prepelič. Foto: Grega Valančič/Sportida "Nobena naloga ni lahka. Že lani smo na Kosovu videli, da moraš proti 'drugorazrednim ekipam' odigrati pravo, prepoznavno košarko. Nihče se ne bo pred tekmo predal. Kot pravi selektor, moramo stremeti k svoji igri. Čehi so boljši nasprotnik kot Madžari. Na zadnjem evropskem prvenstvu so bili v četrtfinalu. To bo zelo težka tekma," opozarja Prepelič.

Najboljša strelca pri Češki sta bila ob sobotni zmagi proti Madžarski Lukaš Palyza, ki je ob sedmih trojkah dosegel 22 točk, in trenutno prvo mož ekipe Tomaš Satoransky. V 15 minutah igre se je zaustavil pri 12 točkah.

"Prvič v tem pripravljalnem obdobju bomo odigrali dve tekmi v treh dneh, s tem pa se navajamo na ritem evropskega prvenstva. Češka je boljša reprezentanca kot Madžarska. V svojih vrstah imajo tudi nekaj zvenečih imen, izstopajo Tomaš Satoransky in močna centerska linija. Soboto smo izkoristili za pripravo na tekmo, čakal nas je regeneracijski trening. Pričakujem dobro in zanimivo srečanje," je pred tekmo povedal Jaka Blažič.

Ne spreglejte