Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2019,
6.11

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 29. 3. 2019, 6.11

5 let

Navijaška vročica v Miamiju dosegla vrelišče

Nora slovenska noč in neobičajno priznanje Luke Dončića #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

miami navijači | Slovenski navijači so sinoči v dvorani Airlines Arena pripravili vzdušje, ki se ga ne bi branil noben zvezdnik. Tekme se je končala z zmago Miamija (105:99) in dobro razpoloženima slovenskima legionarjema. | Foto Anže Golob

Slovenski navijači so sinoči v dvorani Airlines Arena pripravili vzdušje, ki se ga ne bi branil noben zvezdnik. Tekme se je končala z zmago Miamija (105:99) in dobro razpoloženima slovenskima legionarjema.

Foto: Anže Golob

Slovenski navijači - pred TV-sprejemniki in na tribunah dvorane American Airlines v Miamiju - so končno dočakali to, na kar so čakali vse od prihoda Luke Dončića v najmočnejšo košarkarsko ligo NBA. Obračun med ekipama Miami Heat in Dallas Mavericks, kjer pomembno vlogo igrata slovenska košarkarja Goran Dragić in Dončić, mentor in njegov najboljši vajenec z EuroBasketa 2017. Navijači, ki so zaradi tekme (in poceni letalskih vozovnic) množično romali na Florido, so v dvorani pripravili spektakel, ki se ga ne bi branil noben zvezdnik na svetu. Dončić je celo priznal, da je prvič v svoji karieri pred tekmo čutil nervozo ... Skratka, uživajte v nepozabnih prizorih!

Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Mojstrski Dragić v slovenskem kotlu v Miamiju zasenčil Dončića #video

Kot smo že poročali, je bilo te dni v Miamiju in njegovi okolici slovensko besedo mogoče slišati na vsakem koraku. Naš sogovornik Boštjan Lederer je ocenil, da je trenutno na Floridi približno 1.500 navijačev, nekateri mediji so poročali o številu 2.500. Kakorkoli, pripravili so vzdušje, ki si ga bosta Dragić in Dončić, katerima je bilo to namenjeno, brez dvoma zapomnila.

Začelo se je že zgodaj ter nadaljevalo pozno, pozno v noč in jutro. Navijači so se poleg zdaj že tradicionalnega navijaškega napeva Kdor ne skače, ni Sloven'c odločili za širši glasbeni repertoar: od Sive poti do Slovenskega naroda sin, manjkala pa ni niti Zdravljica, ki so jo pred dvorano odpeli pred tekmo.

Pestro je bilo tudi v domači dvorani Vročice, kjer so navijači med tekmo lahko uživali v zvokih največkrat predvajane instrumentalne skladbe na svetu: Avsenikove Golice, ki tudi v Sloveniji ne manjka na nobenem večjem športnem tekmovanju.

Da so slovenski navijači ustvarili povsem domače vzdušje, je priznal tudi glavni trener Vročice Erik Spoelstra, ki je po tekmi dejal, da se je počutil, kot da je v Ljubljani.

Nervozni, a hvaležni Dončić

O navijačih sta se pohvalno razgovorila tudi glavna slovenska NBA-akterja. Dončić (sinoči je prispeval 19 točk, osem skokov in sedem asistenc) je priznal, da je sploh prvič (!) v svoji karieri pred tekmo čutil nervozo, da je bilo sicer zanj nocoj drugače kot običajno, a da je bila res posebna noč.

Dragić: To je nekaj izjemnega

Navijačem se je zahvalil tudi Dragić, ki jih je pol ure po koncu tekme obiskal na tribuni in delil avtograme.

"To, da kupijo letalsko vozovnico, odletijo na drugo celino samo zato, da naju podprejo, je res nekaj izjemnega," se zaveda nekdanji kapetan slovenske zlate košarkarske reprezentance, ki je na Twitterju zapisal, da nocojšnje noči ne bo nikoli pozabil. K zmagi Miamija, ki se bori za uvrstitev v končnico, je prispeval 23 točk, 12 skokov in 11 asistenc.

Svoj delež k navijaški evforiji je s Kdor ne skače, ni Sloven'c prispeval tudi Dragić, ki si je po tekmi z Dončićem izmenjal dres. To je bila njuna prva menjava dresov v ligi NBA. Dresa sta si izmenjala tudi Dwayne Wade, ki se po tej sezoni poslavlja od tekmovalne košarke, in Devin Harris.

 

Pesem Kdor ne skače, ni Sloven'c je odmevala iz vseh slovenskih grl v dvorani:

Med gručo navijačev je bil tudi Aleksander Javornik, verjetno najbolj znan slovenski navijač. | Foto: Slavko Baranja/STA Med gručo navijačev je bil tudi Aleksander Javornik, verjetno najbolj znan slovenski navijač. Foto: Slavko Baranja/STA

miami slovenci | Foto: Slavko Baranja/STA Foto: Slavko Baranja/STA

miami slovenci | Foto: Slavko Baranja/STA Foto: Slavko Baranja/STA

miami navijači | Foto: Jaka Lenart Foto: Jaka Lenart

Vpogled v trgovinico s športnimi dresi, kjer se dresi Gorana Dragića prodajajo kot vroče žemljice. | Foto: Jaka Lenart Vpogled v trgovinico s športnimi dresi, kjer se dresi Gorana Dragića prodajajo kot vroče žemljice. Foto: Jaka Lenart

Tudi na Twitterju se vrstijo hvalnice na račun slovenskih navijačev:

 

Ne spreglejte