Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 9.21

8 let

Blestela Lakovič in E. Lorbek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izmed slovenskih košarkarjev, ki igrajo v najmočnejših evropskih prvenstvih, sta se najbolj izkazala Jaka Lakovič in Erazem Lorbek.

Španija V Granadi sta si nasproti stala Samo Udrih v domači ekipi in Jaka Lakovič v dresu Barcelone. Na koncu je več razlogov za veselje imel slednji, ki je bil vnovič najboljši strelec in igralec Kataloncev pri zmagi z 71:68. Lakovič je v dobre pol ure igre šestnajstim točkam (met za dve 5:9, met za tri 0:5, prosti meti 6:6) dodal pet podaj in skok. Na drugi strani je starejši od bratov Udrih igral dvajset minut in v statistiko vpisal osem točk in po eno podajo ter skok. Barcelona se nahaja na tretjem mestu z le enim porazom, Granada pa je s štirimi zmagami osma. Estudiantesu do druge zmage ni pomagala niti dobra predstava Domna Lorbka (70:85), ki je vodilni ekipi lige Joventutu v štiriintridesetih minutah nasul petnajst točk (met za dve 1:3, met za tri 3:7, prosti meti 4:5), dvakrat podal, s sedmimi ujetimi žogami pa je bil celo najboljši skakalec svoje ekipe.

Italija Lottomatica je v desetem krogu italijanskega prvenstva gostovala v Milanu in sedmič v sezoni zmagala (80:74). Erazem Lorbek tudi tokrat ni razočaral trenerja Jasmina Repeše, saj je igral kar štiriintrideset minut (največ pri Lottomatici) in štirinajstim točkam, devetim skokom, dodal še štiri podaje. Pri le dveh zmagah in na dnu lestvice še naprej ostaja Varese, ki je tokrat klonil doma proti Air Avellinu (81:87). Aleksandar Ćapin je za gostitelje igral od začetka, v slabe pol ure igre pa k osmim točkam prispeval še pet skokov. Njegov soigralec Gregor Hafnar je v dobri četrtini igralnega časa uspel doseči deset točk, en skok ter podajo.

Grčija Panathinaikos tudi po petih krogih ostaja neporažen. Tokrat so moč evropskih prvakov v domači dvorani občutili košarkarji Marousija (68:79). Sani Bečirovič je k zmagi v nekaj manj kot šestnajstih minutah prispeval pet točk, en skok in dve podaji. Na tretjem mestu se z le eno zmago manj nahaja Egaleo, ki je bil boljši od gostujoče Almece (73:67). Dejan Hohler je imel podoben učinek in minutažo kot Bečirovič (petnajst minut, pet točk in dve podaji). AEK je doma brez Smiljana Paviča premagal AEL (71:66) in zabeležil drugo zmago.

Rusija CSKA iz Moskve je do osme zmage v deveti tekmi prišel pri eni najslabših ekip v ligi University-Ugra (85:63). Tudi tokrat pa soigralcem ni mogel pomagati Matjaž Smodiš.

Turčija Fenerbahče Ülkerju sta v derbiju kroga s po dvema točkama do pete zmage na domačem parketu proti ekipi Pinar Karsiyaka (93:85) pomagala tudi Gašper Vidmar in Emir Preldžić. Branilci naslova se po sedmih krogih nahajajo na tretjem mestu z enakim številom točk kot njihov tokratni tekmec.

Ne spreglejte