Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 10. 2023,
16.55

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Božidar Maljković Srbija Nikola Jokić

Torek, 17. 10. 2023, 16.55

6 mesecev, 1 teden

Besede, ki so razveselile Srbijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Nikola Jokić Srbija | Nikola Jokić se z Denverjem po prostem poletju pripravlja na začetek nove sezone. | Foto Guliverimage

Nikola Jokić se z Denverjem po prostem poletju pripravlja na začetek nove sezone.

Foto: Guliverimage

Kot vse kaže, bo srbska izbrana vrsta na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu računala tudi na zvezdnika lige NBA Nikolo Jokića, ki je izpustil letošnje svetovno prvenstvo. Trenutni predsednik srbskega olimpijskega komiteja Božidar Maljković je namreč v intervjuju za španski As dejal, da bo 28-letni Jokić v prihodnjem letu del izbrane vrste.

Čeprav srbska izbrana vrsta na letošnjem svetovnem prvenstvu ni mogla računati na nekatere glavne zvezdnike, med drugim Nikolo Jokića, Vasilija Micića in Nikolo Kalinića, pa je na koncu močno presenetila košarkarsko javnost in se zavihtela do naslova svetovnih podprvakov. Z odlično uvrstitvijo si je ob Nemčiji priborila tudi neposredno vozovnico za olimpijske igre, ki jih bo naslednje leto gostil Pariz.

Tam pa bo, kot kaže, izbrana vrsta močnejša tudi za zvezdnika Denverja in enega najboljših košarkarjev na svetu Nikolo Jokića. Legendarni košarkarski trener in trenutni predsednik srbskega olimpijskega komiteja Božidar Maljković je v intervjuju za španski As dejal: "Treba je upoštevati, da smo do srebra prišli brez prvaka in MVP lige NBA Nikole Jokića, MVP evrolige Vasilija Micića in Nikole Kalinića. Ekipa se je združila in iz vsakega posameznika potegnila najboljše. Tako je v vsakem športu. Mimogrede, napovedal sem že, da bodo vsi igrali v Parizu, tudi Nikola Jokić. Igre v Parizu bodo velika zabava," je dejal Maljković.

Jokić, ki je bil v letih 2021 in 2022 MVP najmočnejše lige na svetu, besed nekdanjega selektorja Slovenije sicer še ni komentiral. Jokić je doslej za Srbijo nastopil na treh velikih tekmovanjih – olimpijskih igrah leta 2016, ko je osvojil srebro, na svetovnem prvenstvu tri leta pozneje, na katerem je bil peti, ter na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je Srbija osvojila deveto mesto.

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić ne bo igral. Kako hudo je z njim?
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Kidd popihal na dušo Dončića, ki je izgubil mesto
Dillon Brooks
Sportal Nemca udaril v dimlje, zdaj bo moral plačati 25 tisoč dolarjev #video
Ne spreglejte