Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
7.29

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

28

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Koronavirus

Torek, 14. 4. 2020, 7.29

4 leta

Tudi to je šport

Vse več namigov, da je Dončić že v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

28

Po objavi fotografije Luke Dončića, ki skupaj s psičko Gio pozira na krovu zasebnega letala, so se pojavila ugibanja, da se slovenski košarkar vrača v Slovenijo. Po nekaterih informacijah naj bi Dončić že v nedeljo pristal na brniškem letališču, kamor je priletelo zasebno letalo iz ameriškega Dallasa. "Na krovu letala je bil slovenski državljan," so povedali pri Fraportu, ki upravlja z brniškim letališčem. 

V teksaškem Dallasu si je Luka Dončić ustvaril dom s svojo partnerico Anamario Goltes. Na krovu letala, ki je iz ZDA v nedeljo priletelo na Letališče Jožeta Pučnika, sta bila dva potnika, so nam potrdili v družbi Fraport, ki upravlja z brniškim letališčem.

Pravila so jasna: po prihodu v domovino en teden karantene

Ob tem so v Fraportu pojasnili, da so ukrepi za vse, ki pridejo v Slovenijo, enaki, torej najprej obvezni zdravstveni pregled, nato pa sledi izolacija oziroma karantena. "Za vse potnike, ki pridejo v Slovenijo, NIJZ predlaga karanteno za en teden. Po enem tednu se opravi test in če je negativen, se karantena zaključi," so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AIR Gia 🐶😎

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Po podatkih spletne strani Flightaware, ki beleži podatke o poletih, je zasebno letalo Flexjet 94, v nedeljo, 12. aprila 2020 ob 9.33, pristalo na Letališču Jožeta Pučnika. Letalo je priletelo iz Dallasa, torej prav iz mesta, kjer si je Dončić z Goltesovo in njunima štirinožnima prijateljema, ustvaril nov dom.

Dončićeva tiskovna predstavnica informacije o njegovi vrnitvi v Slovenijo ni želela komentirati.

lj | Foto:

NBA miruje že od prve polovice marca

Glede na to, da so Združene države Amerike trenutno eno največjih žarišč novega koronavirusa na svetu, kolesje lige NBA pa miruje že vse od 11. marca in nič ne kaže, da bi se pred 1. majem spet spravilo v pogon, začasna vrnitev Dončića, ki je z donacijami že pomagal slovenskemu zdravstvu, v domovino niti ne preseneča. 

Ali Luka Dončić prihaja domov?

  • Absolutno!
    72,94 %
    636 glasov
  • Ne, samo leti na drug konec ZDA.
    6,31 %
    55 glasov
  • Ne, zgolj obuja spomine.
    20,76 %
    181 glasov
Oddanih 872 glasov

Košarkarji najmočnejše košarkarske lige na svetu se tako pripravljajo doma in tistim z manj sreče pomagajo, kakor vedo in znajo. Tako jih je večina na široko odprla denarnice v želji, da pomagajo svojim državam pri nakupu zaščitne opreme in pogodbenim delavcem lige, ki so zaradi njene prekinitve ostali brez vseh dohodkov. 

koronavirus nba | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Vprašanja o tem, kdaj bi se ligaško dogajanje lahko nadaljevalo, ta hip še nimajo resnega odgovora, vse pogosteje pa se omenja možnost, da bi klubi preostale tekme odigrali v nadzorovanem okolju, najpogosteje se omenja Las Vegas, pred praznimi tribunami.

Po zadnjih podatkih naj bi bili klubi pred prvimi tekmami deležni 25-dnevnega trenažnega obdobja, od tega naj bi bilo 11 dni namenjenih kondicijski vadbi z upoštevanjem pravil za omejevanje socialnih stikov.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dobrodelni Dončić hiti na pomoč: maske z visoko zaščito že na poti v Slovenijo
Karl Anthony Towns
Sportal Liga NBA sočustvuje z zvezdnikom
Ne spreglejte