Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
10.24

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bradley Wiggins

Petek, 17. 5. 2013, 10.24

8 let, 1 mesec

Wiggins in Hesjedal odstopila z dirke po Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi bolezni sta danes z dirke po Italiji odstopila lanski zmagovalec, Kanadčan Ryder Hesjedal, in Britanec Bradley Wiggins, ki je poleg Vincenza Nibalija veljal za največjega favorita.

Slabo vreme, bolezen in prevelik zaostanek, ki sta si ga v zadnjih dneh prikolesarila Wiggins in Hesjedal, so glavni vzroki za to, da omenjenih kolesarjev ne bo na štartu današnje etape v Bussetu. Wiggins si je samo v včerajšnji etapi prikolesaril tri minute zaostanka za najboljšimi. Danes je vodstvo ekipe Sky potrdilo, da Wigginsa danes ne bo na štartu etape. "Ponoči smo spremljali zdravstveno stanje Wigginsa. Po posvetovanju z moštvenim zdravnikom smo sklenili, da Wiggins ne bo nadaljeval dirke. Njegovo vnetje pljuč se je poslabšalo in prvo je zdravje kolesarjev. Bradley bo že danes odpotoval domov in upamo, da bo lahko že kmalu začel nastopati na dirkah," so med drugim zapisali na spletni strani ekipe Sky.

Drugi veliki zvezdnik, ki je odstopil z dirke, je lanski zmagovalec Ryder Hesjedal. Zdravstveno stanje kolesarja ekipe Garmin-Sharp se je prav tako poslabšalo. "Počilo mi bo srce. Rad bi ostal na dirki že zaradi moštvenih kolegov in vodstva ekipe. Vso sezono sem podredil nastopu na dirki po Italiji in vse do nastopa v posamičnem kronometru je bilo vse v najlepšem redu. Vse do zdaj nam ni uspelo ugotoviti, kaj se dogaja, saj sem vsak dan slabši. Včerajšnja etapa je bila prezahtevna zame in ne preostane mi drugega, kot da odpotujem domov. Najprej se moram pozdraviti," je med drugim za spletno stran ekipe Garmin-Sharp dejal Hesjedal, ki je bil po 12. etapi uvrščen na 38. mesto v skupnem seštevku dirke.

Dirke po Italiji danes ne bo nadaljeval niti francoski prvak Nacer Bouhanni (FDJ). Dvaindvajsetletni bo dirko končal zaradi utrujenosti in mladosti. Bouhanni domov odhaja z 2., 3. in 4. mestom.

Ne spreglejte