Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 3. 2021,
20.16

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Po Sloveniji Primož Roglič Primož Roglič Domen Novak Jani Brajkovič Matej Mohorič Matej Mohorič

Sobota, 13. 3. 2021, 20.16

3 leta, 1 mesec

VIRTUALNA DIRKA PO SLOVENIJI, 3. ETAPA

Jani Brajkovič tokrat zmagovalec virtualne dirke, Domen Novak v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Bahrain - Domen Novak, Grega Bole | Domen Novak je bil danes poseben gost virtualne dirke Po Sloveniji. Izkoristil jo je za trening. | Foto Vid Ponikvar

Domen Novak je bil danes poseben gost virtualne dirke Po Sloveniji. Izkoristil jo je za trening.

Foto: Vid Ponikvar

Tretja etapa virtualne kolesarke dirke Po Sloveniji je potekala od Izole prek Šmarja do Kopra in je bila dolga 39 kilometrov. Poseben gost je bil danes Domen Novak (Bahrain Victorius), veliki zmagovalec pa Jani Brajkovič.

Današnje virtualne dirke se je udeležilo več kot 500 kolesark in kolesarjev iz 44 držav, Brajkovič, poseben gost druge etape pred tednom dni, ki se mu tokrat ni bilo treba javljati med prenosom, je ciljno črto prečkal prvi, z majhno prednostjo pred Nemcem Simonom Hahnenbruchom.

Domen Novak, ki je danes med kolesarjenjem klepetal z voditeljem prenosa, je že zjutraj izpolnjeval naloge kolesarskega profesionalca in opravil težji trening, zato je na virtualni dirki sicer v začetku poskušal slediti prvi skupini, a hitro ugotovil, da tudi te preizkušnje niso nobena šala. Kmalu se je odločil za bolj umirjen ritem in po tem, ko je v cilj prikolesaril na stotem mestu vseeno zadovoljno dejal: "Super je bilo, danes sem trening podaljšal za uro in pol".

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji ima na sporedu še 3 etape, ki so na sporedu vsako soboto, vselej s pričetkom ob 19. uri. Otvoritvena je bila pred dvema tednoma soboto, ko so se kolesarji pomerili v vožnji na Krvavec, poseben gost pa je bil Matej Mohorič. V drugi so se kolesarji pomerili z Janijem Brajkovič, gost današnje pa je Domen Novak, prihodnji teden pa boste lahko kolesarili s Primožem Rogličem.

Posnetek 3. etape virtualne dirke Po Sloveniji

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. 

Etape virtualne dirke Po Sloveniji:

27. 2. 2021: Cerklje–Vrh pod Krvavcem (13,8 km) Poseben gost je bil: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)

06. 3. 2021: Črnomelj–Novo mesto (42,3 km) Poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)

13. 3. 2021 ob 19. uri: Izola–Šmarje–Koper (39 km) Poseben gost: Domen Novak  (Bahrain Victorius)

20. 3. 2021 ob 19. uri: Bohinj–Bled–Pokljuka (40,3 km) Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)

27. 3. 2021 ob 19. uri: kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Virtualna kolesarska dirka je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, vključno s Primožem Rogličem, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije. 

20. marca boste lahko kolesarili in tekmovali s Primožem Rogličem. | Foto: Guliverimage/Getty Images 20. marca boste lahko kolesarili in tekmovali s Primožem Rogličem. Foto: Guliverimage/Getty Images

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo mogoč na spletni strani www.siol.net in na Rouvy YouTube profilu. Registracija na platformo Rouvy in prijava sta mogoči na povezavi: www.race.rouvy.com. Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je mogoče dobiti na tej povezavi

Ne spreglejte