Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 5. 2018,
20.11

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

gorsko kolesarstvo Monika Hrastnik Miran Vauh spust

Nedelja, 27. 5. 2018, 20.11

5 let, 11 mesecev

Vauh in Hrastnikova državna prvakinja v spustu z gorskimi kolesi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Monika Hrastnik | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Miran Vauh in Monika Hrastnik (oba Črn Trn) sta osvojila naslova državnih prvakov v spustu z gorskimi kolesi. Vauh je na Javorniku pri Črnem Vrhu nad Idrijo osvojil četrti naslov najboljšega v Sloveniji, s tem pa se je izenačil z najuspešnejšim doslej, Janezom Grašičem. Hrastnikova je državni naslov osvojila tretjič.

Vauhu sta družbo na zmagovalnih stopničkah delala klubski kolega Luka Berginc in Miha Ivančič (ŠKTD Avče). Na startu sicer ni bilo zmagovalca zadnjih treh DP Jureta Žabjeka, ki je poškodovan.

Pri ženskah je Hrastnikova premagala Špelo Horvat (KK Jastrebarsko WD-40 Bike) na drugem in Katarino Primožič (BATT Team) na tretjem mestu.

Na DP, ki je štel tudi za točke slovenskega pokala, Vauh in Hrastnikova, tako klubska kolega kot par v zasebnem življenju, sicer nista nastopila s svojimi "pravimi" dirkalnimi kolesi, saj sta ju že poslala na Škotsko, kjer bo naslednji konec tedna druga dirka svetovnega pokala.

"Tudi izenačenje na seznamu prvakov je gotovo nekaj vredno, saj si zapisan v zgodovino športa," je povedal Vauh, ki je pred dobrim mesecem dni na Lošinju s 34. mestom zabeležil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

"Težka proga je bila. Odsek Champery v zgornjem delu je bilo sploh težko izpeljati, kaj šele biti hiter. Vesela sem, da sem cela in lahko jutri odpotujem na Škotsko. Pa tudi, da je vreme zdržalo, saj je bil včerajšnji trening boj za preživetje. Vesela sem tudi Mirijeve zmage na izposojenem kolesu ter da imamo novo punco na dirkah," je povedala aktualna evropska prvakinja Hrastnikova.

S tremi naslovi državne prvakinje se je izenačila s tretjo najuspešnejšo Tanjo Jerman (2001-2003). Več jih imata le pokojna Zarja Černilogar pet (2011-2014, 2016) in Rebeka Barlič šest (2004-2007, 2009-2010).

Tanja Žakelj
Sportal Tanja Žakelj na Češkem do 19. mesta
Rok Naglič
Sportal Naglič na Češkem do 18. mesta
Ne spreglejte