Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2022,
18.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Natisni članek

Mednarodna kolesarska zveza UCI Tour de France Tour de France Tour Dirka po Franciji

Sobota, 25. 6. 2022, 18.00

1 leto, 9 mesecev

Dirka po Franciji

UCI za Dirko po Franciji zahteva spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Mathieu van der Poel, Wout van Aert, TDF 2021 | Takole sta se lani na Touru borila Nizozemec Mathieu van der Poel (levo) in Belgijec Wout van Aert (desno). Razlika v vidnosti njunih startnih številk je očitna.  | Foto Guliverimage

Takole sta se lani na Touru borila Nizozemec Mathieu van der Poel (levo) in Belgijec Wout van Aert (desno). Razlika v vidnosti njunih startnih številk je očitna.

Foto: Guliverimage

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je ekipam, ki bodo nastopile na letošnji Dirki po Franciji, tako ženski kot moški, posredovala zahtevo, da naj startne številke tekmovalci in tekmovalke nosijo pripete ali prilepljene na drese. Razni prozorni žepi, ki so jih moštva uporabljala zadnja leta, so neprimerni, sporoča UCI.

Primož Roglič Jumbo Visma
Sportal Rogličevo posebno presenečenje razveselilo zvezdnika MotoGP

Na letošnji Dirki po Franciji UCI kolesarskim ekipam ne bo več dovolila uporabe aerodinamičnih žepov za startne številke na dresih, saj naj bi bila vidljivost številk preslaba. Startne številke bodo morali kolesarji in kolesarke nositi prilepljene ali pripete na vidnem mestu na zgornjem sloju dresov, le še v vožnji na čas bodo dovoljene drugačne rešitve, je kolesarskim ekipam, ki bodo nastopile na Touru in ženskem Touru, sporočila UCI.

V zadnjem obdobju naj bi Mednarodna kolesarska zveza dobila nekaj pritožb, da so številke kolesarjem premalo vidne. Moštva so namesto pripenjanja ali lepljenja lističev s startnimi številkami na drese uporabljala tudi drugačne rešitve. Nekateri proizvajalci dresov so te opremili s posebnimi žepi, ali iz prozorne plastike ali prosojne mrežaste tkanine, v katere so lahko nato namestili lističe s startno številko, a v nekaterih primerih je bila ta resnično nekoliko slabše vidna.

Lističi s startnimi številkami so včasih samolepilni, številne ekipe pa jih na drese še vedno pripenjajo z varnostnimi zaponkami. Takole so jo lani tudi Tadeju Pogačarju pri UAE Emirates na rumeno majico vodilnega. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lističi s startnimi številkami so včasih samolepilni, številne ekipe pa jih na drese še vedno pripenjajo z varnostnimi zaponkami. Takole so jo lani tudi Tadeju Pogačarju pri UAE Emirates na rumeno majico vodilnega. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

UCI opozarja, da bi bila uporaba takšnih žepov kršitev pravil, zato je njihovo uporabo prepovedala, a se je ob tem zavezala, da bo sodelovala pri reševanju te težave v prihodnje.

Dirka po Franciji se bo začela 1. julija v Köbenhavnu na Danskem in končala v Parizu 24. julija. Ženski Tour pa se bo začel 24. julija v Parizu in končal 31. julija na Planche des Belles Filles.  

Preberite še:

Bradley Wiggins
Sportal "Na Strade Bianche sem resnično dojel, kako poseben je Tadej Pogačar"
Mohorič Tratnik Polanc
Sportal Potrjeni še trije Slovenci s pomembno nalogo na Touru
Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Številne pasti za Rogliča in Pogačarja
PogiBoys
Sportal "Pogijevi fantje", belgijski navijači, ki stiskajo pesti za Slovenca, Tadeja Pogačarja
Jan Bevc
Sportal Slovenec z zmago na avdiciji do sanjske priložnosti pri Jumbo-Vismi #video
Ne spreglejte