Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
11.05

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,14

Natisni članek

Dirka Pariz - Nica Patxi Vila BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 11.05

1 mesec, 2 tedna

Tehnične napake stale Primoža Rogliča veliko energije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,14
Primož Roglič, Pariz - Nica 2024 | Primož Roglič je Dirko Pariz–Nica zaključil na desetem mestu, kar je bilo manj od pričakovanega. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je Dirko Pariz–Nica zaključil na desetem mestu, kar je bilo manj od pričakovanega.

Foto: Guliverimage

Uvodna dirka Primoža Rogliča v dresu BORE - hansgrohe se ni razpletla ne po željah slovenskega kolesarja ne po željah njegove ekipe. Športni direktor ekipe Patxi Vila je dal vedeti, da so se prikradle tehnične napake.

Od Dirke Pariz–Nica so v taboru BORA - hansgrohe pričakovali več kot peto mesto Aleksandra Vlasova v skupnem seštevku in deseto Primoža Rogliča, ki je na koncu za skupnim zmagovalcem Matteom Jorgensonom (Visma | Lease a Bike) zaostal pet minut in 33 sekund.

"Vedeli smo, da se bo danes veliko dogajalo," je po nedeljski etapi, v kateri je ekipa na koncu računala na Aleksandra Vlasova in ne osrednjega kapetana Primoža Rogliča, razmišljal športni direktor BORE - hansgrohe Patxi Vila: "Zato smo dirkali agresivno. Opravili smo dobro. V odločilnem trenutku smo imeli dva kolesarja v vodilni skupini: Rogliča in Vlasova. Ko sta odšla Remco Evenepoel in Matteo Jorgenson, se je pridružil samo Vlasov."

Vlasov, ki se je veselil sobotnega etapnega uspeha, je v nedeljo zasedel tretje mesto in se povzpel na peto mesto v skupni razvrstitvi, Roglič pa je v zaključku dirke izgubil stik z najboljšimi in v cilj prispel z večjim zaostankom. "Z Rogličem smo še vedno imeli nekoga kot rezervo. Toda ta teden ni imel svojih najboljših dni. Želeli smo imeti kolesarja na skupnem zmagovalnem odru, vendar je bil Vlasov na koncu preveč utrujen. Pokazal je, kako dober je bil," ocenjuje Vila.

"Tudi Roglič je to pokazal, vendar je imel danes tehnične napake, ki so mu vzele veliko energije. Imel je potencial, da bi bil v ospredju. Na koncu smo domov odšli s petim mestom v končni razvrstitvi in zmago v etapi. To je dobro, vendar to ni bilo to, kar smo pričakovali," je bil jasen Vila.

Primož Roglič
Sportal Roglič dal vedeti, da si mora dati čas
Matteo Jorgenson Remco Evenepoel
Sportal Veselje Američana, Roglič z večjim zaostankom
Ne spreglejte