Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 5. 2021,
14.50

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Julian Alaphilippe

Petek, 14. 5. 2021, 14.50

2 leti, 11 mesecev

Svetovni prvak se bo odpovedal olimpijskim igram

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Julian Alaphilippe | Svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Julian Alaphilippe bo izpustil letošnje olimpijske igre v Tokiu in se osredotočil na zadnji del sezone, kjer bo kar nekaj vrhuncev. | Foto Guliverimage

Svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Julian Alaphilippe bo izpustil letošnje olimpijske igre v Tokiu in se osredotočil na zadnji del sezone, kjer bo kar nekaj vrhuncev.

Foto: Guliverimage

Svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Julian Alaphilippe se je odpovedal nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bi bila cestna dirka z 234 kilometri in 4865 višinskimi metri zanj bržkone prevelik zalogaj. Svojo odločitev je sporočil preko družbenih omrežij.

28-letni Julian Alaphilippe se je odločil, da se bo posvetil ciljem v zadnjem delu sezone po olimpijskih igrah, ko bodo med drugim na sporedu tudi klasiki Pariz-Roubaix (3.10.) in Dirka po Lombardiji (9.10.) ter svetovno prvenstvo v Flandriji (od 18. do 26. 9.2021), kjer bo branil mavrično majico svetovnega prvaka.

"To je bila osebna in premišljena odločitev. Moral sem sprejeti zahtevno odločitev glede na zastavljene cilje v zadnjem delu sezone. S ponosom pa bom oblekel francoski dres na svetovnem prvenstvu," je 28-letni kolesarski zvezdnik zapisal na družbenih omrežjih.

Francoz je v tej sezoni zmagal dvakrat. Najslajša je zagotovo zmaga na Valonski puščici, kjer je v zadnjih metrih prehitel Primoža Rogliča, dobil pa je tudi drugo etapo na Dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Na prestižni klasiki Liege-Bastogne-Liege je bil drugi, tako kot je bil drugi tudi na etapni Dirki po Provansi in na italijanski klasiki Strade Bianche.

Konec aprila je na dirki Valonska puščica v zadnjih metrih premagal Primoža Rogliča.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Konec aprila je na dirki Valonska puščica v zadnjih metrih premagal Primoža Rogliča. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Alaphilippe bo konec maja štartal na dirki kriterij Dauphine, ki velja za pripravljalno dirko za francoski Tour, ki se bo letos začel 26. junija in končal 18. julija, le šest dni pred cestno dirko na olimpijskih igrah.

Pomemben trenutek Francoza čaka tudi v zasebnem življenju. Z nekdanjo kolesarko Marion Rousse, danes svetovalko francoske televizije, pričakujeta prvorojenca.

Ne spreglejte