Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
18.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Sagan Kristijan Koren

Torek, 1. 4. 2014, 18.29

8 let

Sagan tretjič zapored zmagal na uvodni etapi dirke Trije dnevi De Panna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovaški kolesar Peter Sagan je zmagovalec uvodne etape in vodilni v skupnem seštevku 38. kolesarske dirke Trije dnevi De Panna (2.HC). Kristijan Koren je končal v glavnini na 28. mestu.

Prvi dan dirke, na kateri je v zadnjem hipu nastop odpovedal Slovenec Aldo Ino Ilešič (UnitedHealthcare), je bila na sporedu zahtevna, 201 kilometer dolga etapa.

Kar 70 kilometrov je bilo potrebnih, da je glavnina dovolila pobeg skupini petih kolesarjev. Jay Robert Thomson (MTN-Qhubeka), Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise), Tom De Troyer (Wanty-Groupe Gobert), Tom Devriendt (Team 3M) in Kevin Peeters (Vastgoedservice) so bili ubežniki, ki so imeli 55 kilometrov do cilja še dve minuti prednosti pred glavnino.

Kmalu zatem so ji pobegnili še Mathew Hayman (Orica-GreenEdge), Pim Ligthart (Lotto-Belisol) in Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert). Na čelu glavnine so bili kolesarji ekipe FDJ.fr, ki so želeli v cilj pripeljati vso glavnino skupaj.

Trideset kilometrov pred koncem sta se obe ubežni skupini polovili med seboj, medtem ko je glavnina zaostajala dobre pol minute. Pet kilometrov pozneje se je glavnina začela trgati in je pobegnila skupina sedmih kolesarjev. Na čelu glavnine so bili kolesarji ekipe Cannondale s Kristijanom Korenom na čelu.

Na predzadnjem vzponu, osem kilometrov do cilja, se je Sagan uspelo preseliti do prve skupine, v kateri je bilo pet kilometrov do cilja 11 kolesarjev. Do prve skupine sta se na zadnjem vzponu poskušala preseliti še Francoz Arnaud Demare (FDJ.fr) in Avstralec Luke Durbridge (Orica-GreenEdge). Bila sta blizu uspehu, a sta tri kilometre do cilja znova začela zaostajati za prvo skupino.

V ciljnem šprintu je Sagan želel etapno zmago prepustiti moštvenemu kolegu Oscarju Gattu. Ta pa je bil prepočasen in kljub temu, da je Sagan zaviral, je fotofiniš potrdil zmago Sagana.

Ne spreglejte