Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2024,
19.44

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

VN Slovenske Istre

Nedelja, 17. 3. 2024, 19.44

1 mesec, 1 teden

10. VN slovenske Istre

Prva spomladanska dirka na slovenskih tleh Poljaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
VN Slovenske Istre | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Poljak Marcin Budzinski (Mazowsze Serce Polski) je zmagovalec 10. kolesarske dirke za veliko nagrado slovenske Istre. Petindvajsetletni Poljak je bil del uspešnega bega trojice, na koncu pa je imel v dvoboju za zmago več moči od Nizozemca Maxa van der Meulena. Najboljši Slovenec Anže Skok je dobil sprint glavnine, zasedel pa je četrto mesto.

Na zdaj že stalni krožni trasi v okolici Izole (156,5 km) je še drugič zapovrstjo slavil Poljak, potem ko je bil lani najboljši Bartlomiej Proč.

Tokrat ga je na vrhu odra za zmagovalce nasledil Budzinski, ki je v sprintu ugnal van der Meulena, sicer člana razvojne ekipe Bahrain-Victoriousa. Tretji je bil avstrijski veteran Riccardo Zoidl (Felt Felbermayr), ki je na koncu izgubil stik z vodilnima ter dirko končal s sedmimi sekundami zaostanka.

Za tremi ubežniki je prvi ciljno črto prečkal Skok (Adria Mobil) z zaostankom 11 sekund. Med najboljšo deseterico sta končala še dva Slovenca, Žak Eržen je bil v dresu razvojne ekipe Bahrajna šesti, Tilen Finkšt (Adria Mobil) pa osmi.

Na startu je bilo 30 ekip, dirko pa je začelo 172 kolesarjev, od tega 23 Slovencev.

VN slovenske Istre je bila prva v seriji štirih enodnevnih preizkušenj na slovenskih tleh do konca naslednjega tedna. V torek bo na sporedu prva VN Brda-Collio, v četrtek nato sledi VN Goriške in Vipavske doline, v nedeljo pa še VN Adrie Mobila.

Vsaj na dveh od teh je nastop najavil tudi slovaški zvezdnik Peter Sagan v dresu ekipe Pierre Baguette, a bo moral zaradi novih težav v srcem na novo operacijo.

Na svojih profilih na družbenih omrežjih je Sagan dejal, da ga po novi epizodi aritmije naslednji teden čaka še druga operacija v štirih tednih, zaradi česar bo moral trikratni svetovni prvak s cestnih dirk dodatno prestaviti priprave na nastop na olimpijskih igrah. Tam je želel zdaj 34-letni Slovak nastopiti v gorskem kolesarstvu.

Preberite še:

kolesarska zveza
Sportal Tratnik prva izbira za kronometer na olimpijskih igrah #video
Ne spreglejte