Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2024,
12.03

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

Natisni članek

Visma | Lease a Bike Jan Tratnik

Ponedeljek, 25. 3. 2024, 12.03

1 mesec

Po grdem padcu slovenskega kolesarja: "Sprva je bil v zelo slabem stanju"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08
Jan Tratnik | Jan Tratnik je nedeljsko preizkušnjo končal predčasno. | Foto Guliverimage

Jan Tratnik je nedeljsko preizkušnjo končal predčasno.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesar Jan Tratnik je zaradi grdega padca predčasno končal enodnevno belgijsko klasiko Gent–Wevelgem, ki jo je dobil Mads Pedersen (Lidl-Trek). Slovenec je po preizkušnji sporočil, da jo je na srečo odnesel brez težjih poškodb, a je bil njegov padec vse prej kot nedolžen. "Jan je bil sprva v zelo slabem stanju. Padel je na glavo," je po dirki dejal športni direktor Visma | Lease a Bike Maarten Wynants.

Mads Pedersen Gent
Sportal Dancu klasika. Jan Tratnik grdo padel in odstopil, nato sporočil veselo novico.

Metem ko je Mads Pedersen (Lidl-Trek) v nedeljo proslavljal veliko zmago na enodnevni belgijski klasiki Gent–Wevelgem, pa je bilo stanje precej drugačno pri slovenskem kolesarju Janu Tratniku (Visma | Lease a Bike), ki je grdo padel že v prvi polovici trase, približno 160 kilometrov pred ciljem. 34-letni slovenski kolesar je padel na glavo, na srečo pa jo je odnesel brez težjih posledic. "Nikoli ni lepo pasti, a na srečo sem jo odnesel brez brez večjih poškodb. Samo veliko modric in bolečin. Rešila me je čelada," je v nedeljo zvečer sporočil Tratnik, o njegovem stanju pa je po dirki spregovoril tudi športni direktor Visma | Lease a Bike Maarten Wynants.

"Jan je bil sprva v zelo slabem stanju. Padel je na glavo. Po približno petih minutah je spet lahko vstal in nadaljeval pot proti avtobusu. Skratka, ni bilo tako slabo. Vsaj tako pravi sam," je v prvi izjavi dejal Wynants. Najboljši kolesar na dirki je bil za Visma | Lease a Bike Olav Kooij na šestem mestu. "Običajno, če v ospredju ostane kakšnih šestdeset kolesarjev, je vedno tam tudi Jan. Res smo ga pogrešali, naredili smo največ, kar je bilo danes mogoče," je še dejal Wynants, ki je potrdil, da bo Tratnik nared za Dirko po Flandriji, ki bo v nedeljo.

Tratnik je bil na začetku sezone v izjemni formi, konec februarja je dobil belgijsko klasiko Omloop Het Nieuwsblad. Postal je tudi prvi Slovenec z zmago na tej dirki, ki je letos doživela že 79. izvedbo.

Ekipa Visma | Lease a Bike ima na začetku sezone kar precej smole s poškodbami. Ekipa se je morala soočiti s Hagenesovo poškodbo nosu, boleznijo Christopha Laporta, Dylan van Baarle, Wout van Aert in Tiesj Benoot pa so se poškodovali med E3 Saxo Classic.

Preberite še:

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal "Pogačar in Vingegaard? Kar smo videli, je precej slabo za ostale." #video
Mathieu van der Poel
Sportal Belgijsko klasiko dobil Van der Poel, Mohorič 15.
Ne spreglejte