Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
9.32

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

gorsko kolesarstvo Monika Hrastnik

Nedelja, 1. 10. 2023, 9.32

7 mesecev

Snowshoe, gorsko kolesarstvo, svetovni pokal

Monika Hrastnik v ZDA do sedmega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Monika Hrastnik | Monika Hrastnik je na predzadnji tekmi svetovnega pokala v Snowshoeju v spustu zasedla sedmo mesto. | Foto Guliverimage

Monika Hrastnik je na predzadnji tekmi svetovnega pokala v Snowshoeju v spustu zasedla sedmo mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je v soboto zvečer na predzadnji tekmi svetovnega pokala v Snowshoeju v spustu zasedla sedmo mesto. Zmagala je Francozinja Marine Cabirou.

Devetindvajsetletnica iz Lepe Njive se po drugem mestu v francoskem Les Getsu tokrat v ZDA ni najbolje znašla. V kvalifikacijah je bila 12., v polfinalu pa deveta in se za las uvrstila v finale. Tam je za slabih 12 sekund zaostala za zmagovalko Cabirou.

Šestindvajsetletna Francozinja je slavila drugič zapovrstjo, potem ko je bila najboljša tudi v Les Getsu na začetku septembra. V ZDA je za vsega 0,344 sekunde ugnala Nemko Nino Hoffmann, tretja je bila Avstrijka Valentina Höll z zaostankom 0,66 sekunde.

V skupnem seštevku ima Höll pred zadnjo preizkušnjo prihodnji konec tedna v kanadskem Mont-Sainte-Annu neulovljivo prednost 469 točk pred Hoffmann in 498 pred Cabirou. Hrastnik je četrta z zaostankom 1046 točk za vodilno.

Moško preizkušnjo je dobil Irec Oisin O'Callaghan, ki je za slabe pol sekunde ugnal rojaka Ronana Dunna. Tretji je bil domačin Dakotah Norton z 1,363 sekunde zaostanka. Slovencev ni bilo na startu.

Drevi bosta za konec spored v Showshoeju na vrsti še olimpijska krosa. Ženski s Tanjo Žakelj se bo začel ob 19. uri, moški brez slovenskih predstavnikov pa ob 21.30.

V petek sta bila brez slovenske udeležbe na sporedu tudi kratka krosa, zmage sta se veselila Francoz Victor Koretzky in Britanka Evie Richards.

Ne spreglejte